Se reia construcția proiectului sportiv de la Metrom Brașov

Construirea proiectului sportiv de la Metrom Brașov se reia în acest an, cu fonduri de la bugetul local, scrie Monitorul Expres. Licitaţia pentru construirea sălii de sport a complexului a fost lansată deja, procedura fiind gestionată de Direcţia de Sport şi Tineret din subordinea Primăriei Braşov. Potrivit datelor de pe platforma electronică de achiziţii publice, valoarea estimată a contractului de construcţii este de 5,387 milioane lei fără TVA, iar ofertele pot fi înregistrate până la data de 19 septembrie 2018. Lucrările de construcţie vor dura nouă luni.

Se vor continua lucrările începute în 2008, extinzîndu-se atît în plan orizontal, cât şi în plan vertical construcţia de acum zece ani. Sala de sport îşi va păstra structura şi înălţimea existente – cu parter şi un etaj. Potrivit caietului de sarcini, în zona anexelor extinderea se va face în plan orizontal, prin prelungirea laturilor scurte alipite sălii de sport cu două construcţii pe frontul de nord şi patru pe frontul de sud. În plan vertical, extinderea se va face doar pe structura existentă a anexelor. Noua sală de sport va avea o capacitate de 189 de locuri, dintre care 138 vor fi destinate spectatorilor, iar restul jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor. Anexele sălii de sport vor adăposti foaierul cu o cafenea, o sală de şedinţe, un depozit pentru materiale sportive, garaj şi birouri.

Proiectul a fost pornit în 2008 de Ministerul Educaţiei care intenţiona să construiască la Metrom un campus sportiv. Din lipsă de fonduri, după mai puţin de doi ani, Ministerul a abandonat investiţia.