Cea mai înaltă parcare supraetajată din Timișoara, gata până la finele anului

Lucrările la cea mai înaltă parcare din Timişoara, din cadrul proiectului ISHO, au început la începutul acestui an, iar constructorii au ajuns deja la nivelul al şaptelea, din cele nouă câte vor fi la final, scrie Adevărul. Parcarea va deservi clădirea de birouri din proiectul multifuncţional ISHO, dar va putea fi folosită şi de şoferii care au nevoie să acceseze zona centrală a oraşului.

Parcarea va avea o capacitate de peste 700 de locuri. La ritmul în care se construieşte, este posibil ca parcarea să fie inaugurată până la sfârşitul acestui an, conform publicației amintite.

Până în prezent, în cadrul proiectului ISHO a fost dată în folosinţă clădirea de birouri şi în acest moment se lucrează la primele blocuri de apartamente. Blocurile vor avea şi parcări subterane pentru aproximativ 1.300 de mașini.

Organizarea parcajului în cartierul ISHO, în subteranul clădirilor de locuinţe şi în parcarea supraetajată, este gândită pentru a putea crea o zonă rezidenţială complet pietonală la nivelul solului. Spaţiul rezultat este utilizat pentru amenajarea unui parc generos, pentru piste de biciclete şi pentru crearea unui frumos parcurs pietonal care va fi animat de magazine, restaurante şi cafenele.