Consiliul Concurenței a autorizat preluarea S IMMI AG de către Immofinanz AG

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Immofinanz AG a preluat S Immo AG şi, implicit, cinci companii deţinute de aceata: Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investitii Imobiliare SRL şi CII Central Investments Imobiliare SRL.

lmmofinanz este listată pe Bursa de Valori din Viena şi pe cea din Varşovia, care activează pe piața imobiliară, concentrându-şi activitatea pe sectorul de retail (de exemplu proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale) şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri). În afară de România, Immofinanz AG este prezentă şi pe alte piețe, precum cele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria.

S Immo AG este o societate austriacă pe acțiuni, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piața imobiliară din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi Croația. În România, S Immo deţine clădirea de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza şi hotelul Novotel, toate situate în București.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.