Liviu Tudor, Genesis: Mai avem 12 ha pentru construcţii. Căutăm arhitecţi

„Am pregătit deja o licitaţie internaţională pentru arhitecţi. Probabil vom începe să construim din anul 2020”, a declarat Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Property.

Întrebat de revista Constructiv câte hectare mai are disponibile pentru construcţii, președintele Genesis a declarat: „Din cele peste 20 de hectare, cam 12 hectare sunt disponibile pentru viitoarele construcţii”.

Amintim că Liviu Tudor (in foto, al doilea de la stanga), cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a fost ales recent președinte al EPF (European Property Federation), în cadrul întâlnirii Consilului de Conducere al EPF care a avut loc la Göteborg, Suedia.

Prima piscină… office

Tot ca noutate, parcul de afaceri West Gate din vestul Capitalei, deținut de Genesis Property, a inaugurat prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într-un parc de birouri.

Peste 10.000 de persoane, angajaţi ai companiilor chiriaşe în West Gate și studenții campusului privat West Gate Studios, au acces la piscină și terasă în aer liber într-un spațiu de relaxare modern, amenajat în interiorul parcului, pe o suprafață de 5.000 mp.

„Marcăm astăzi un moment extrem de interesant pe piața birourilor – inaugurăm prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într-un parc de birouri. Este pentru prima dată când o astfel de facilitate este localizată în aceeași curte cu sediul companiilor multinaționale și la îndemâna angajatilor lor. În același timp, este încă un pas înainte în realizarea conceptului imaginat încă de la început în acest parc, de a dezvolta un <>”, a declarat ieri Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Property.
Deschisă încă de la 1 august 2018, piscina a trecut perioada de testare și de calibrare a capacității.

Piscina este situată în cadrul parcului de birouri West Gate, amplasat în zona de vest a Capitalei și are o capacitate totală de 200 locuri pe șezlong. Piscina dispune de o terasă exterioară cu bar-restaurant, o zonă de plajă mixtă (gresie și iarbă), un bar accesibil din apă și vestiare ultra-moderne. Pentru încălzirea apei din piscină, dar și a celei menajere, se folosește energie regenerabilă, generată de panouri solare. De asemenea, sistemele de irigație captează apa de ploaie și o recirculă pentru întreținerea spațiilor verzi.

În baza legitimaței, atât angajații cât și studenții cazați în campusul studențesc privat West Gate Studios beneficiază de 50% reducere din tarifele de bază indiferent de ziua în care aleg să meargă la piscină. Tarifele de bază sunt 30 lei de luni până vineri, iar în weekend 50 lei. Tariful de intrare pentru copiii cu vârsta 2-6 ani este de 15 lei, iar pentru cei de vârsta 6-14 ani de 20 lei.

Clienții unității de cazare Studio One Accommodation Suites, inaugurată în 2017, beneficiază de acces gratuit la piscină.

Pista de alergare și rollerblading care înconjoară zona piscinei, este construită din materiale moderne, ce oferă o aderență crescută și atenuează șocul dat de impactul piciorului cu solul în timpul activităților sportive. Accesul pentru chiriașii companiilor din parc și pentru studenții rezidenți ai West Gate Studios este gratuit.

„ Această piscină aduce un mare plus pachetelor de beneficii oferite deja de către companiile din parc angajaților lor. Companiile pot alege să ofere acces la piscină ca beneficiu suplimentar și pot folosi zona de terasă pentru ședințe sau întâlniri informale”, a explicat Ștefan Tudos, vicepreședintele companiei Genesis Property.

Printre companiile care au sediul în West Gate, se numără Societe Generale European Business Services, Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Citi, Accenture, Panasonic, Alpha Bank, Carestream Health și Medicover.

West Gate Business Park cuprinde 5 clădiri clasa A, ce mai mare campus privat studențesc din România – West Gate Studios, o unitate de cazare Studio One – Accommodation Suites (cu o capacitate de cazare de 32 de camere și 15.000 mp spații verzi exterioare, fiind business park-ul cu cel mai generos spațiu verde ca suprafață, din București.

West Gate este amplasat în cartierul Militari, în imediata apropiere a stației de metrou Preciziei, fiind compus din cinci clădiri de birouri, având o suprafață totală închiriabilă de 75.000 de metri pătrați.

Despre Genesis Property

Genesis Property este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 20 ani pe piața locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat studențesc din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii.

Valoarea investițiilor realizate de Genesis Property în România se ridică la peste 400 de milioane de euro.