Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald din județul Alba

18 Septembrie 2018. Elis Pavaje, liderul pieței de pavele și borduri din România, a finalizat preluarea fabricii de prefabricate din beton vibropresat Fruhwald, din localitatea Vintu de Jos. Valoarea achiziției depășește suma de 1.000.000 de euro și a presupus preluarea unității de producție inclusiv cu angajați.

În luna iulie s-au semnat ultimele documente pentru finalizarea achiziției de către Elis Pavaje SRL a fabricii de betoane și prefabricate din beton, Fruhwald AG Romania. Unitatea de producție a fost construită în anul 2006, când compania austriacă Fruhwald a deschis o sucursală în România, în localitatea Vintu de Jos. Valoarea achiziției Elis Pavaje se ridică la 1.000.000 euro și va permite creșterea capacităților proprii de producție, reducerea timpului de livrare și eficientizarea costurilor.  „Decizia noastră de achiziție a venit pe fondul creșterii cererii de produse prefabricate din beton din ultimii ani, a declat Emil Goța, director general. Capacitățile noastre de producție de la fabrica din Alba nu făceau față numărului mare de solicitări din zonă și aveam oricum în vedere o extindere. Am profitat de oportunitatea punerii în vânzare a activelor companiei Fruhwald, beneficiind în acest fel de o linie de producție gata funcțională, pentru a fructifica în termen cât mai scurt investiția realizată”.

Imediat după preluare s-au realizat investiții în platforma de producție și urmează în scurt timp altele, pentru a putea crește productivitatea liniei. „Dată fiind apropierea de sediul fabricii Elis Pavaje din Petrești Alba, avem o comunicare facilă cu personalul angajat al fostei fabrici Fruhwald și putem face transfer de know how. Am păstrat întregul personal al companiei, ba mai mult, am reușit deja să reangajăm o parte dintre foștii angajați”a mai declarat dl Goța.  În prezent, fabrica de la Vintu de Jos are un număr de 18 angajați, iar până la finalul anului 2019 se intenționează a se ajunge la 30 de persoane.

În noua unitate de producție se produc pavele și borduri destinate lucrărilor industriale (capacitate nominală de 1000 mp/zi) și bolțari (capacitate nominală de 75 mc/zi). Obiectivul Elis Pavaje este de a ajunge la o capacitate de 3000 mp într-un termen de max 1 an și de a extinde gama produselor fabricate, pentru a acoperi solicitări pe mai multe categorii.

Despre Elis Pavaje

Înființată în 1991, în Petrești, județul Alba, compania oferă în prezent un sistem complet de produse și servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj. Elis Pavaje deține patru unități de producție, în Petrești (AB), Stoenești (PH), Secuienii Noi (NT) si Vintu de Jos (AB), ce asigură capacități pentru volum total de cca 16.000mp/zi. Produsele Elis Pavaje sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori, precum și în showroom-urile proprii, de la fabricile companiei. Pentru detalii, consultați www.elis.ro.

Pentru mai multe informații: Bianka Dobre, 0744381918,  biankadobre@elis.ro