Dunwell finalizează în această perioadă tranzacții însumând peste 13.000 de metri pătrați

Dunwell, prima și singura agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare, a finalizat în această vară mai multe tranzacții însumând peste 13.000 de metri pătrați de spații logistice situate în București, Timișoara și în alte orașe din țară.

Dunwell Industrial Brokerage a încheiat cu succes în a doua jumătate a acestui an, intermedierea unor noi tranzacții de spații logistice situate în București și în țară. Clienții Dunwell sunt din domenii foarte diferite (transport și logistică, retail, food), toți având însă un punct comun: nevoia unor spații logistice moderne de clasă A, eficiente energetic, amplasate în zone de interes. Cei mai importanți deținători ai parcurilor logistice în care se află aceste spații sunt, printre alții: CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România, și Europa Centrală și de Est, Logicor, care are cea mai mare rețea de parcuri logistice și industriale aflate în proprietate directă din Europa și WDP, dezvoltator de spații industriale și logistice lider pe piețele din Belgia și Olanda.

Un prim exemplu este tranzacția mediată de Dunwell între DHL Freight, divizia de transport rutier a companiei germane de logistică DHL, și CTP. DHL, parte a liderului mondial în domeniul poştal şi logistic, Deutsche Post DHL Group, va ocupa un spațiu de depozitare de 2.400 mp în CTPark Bucharest, aflat la km 13 al autostrăzii A1, în imediata apropiere a capitalei. Clădirea ce găzduiește acest spațiu de depozitare este de clasă A, fiind recent construită de CTP conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație privind eficiența energetică și are o suprafață totală de 20.000 mp.

„Piața de spații logistice și industriale se află în continuă dezvoltare în România. Gradul de neocupare al spațiilor existente este, după cum se știe, foarte mic, cererea fiind constantă. Dezvoltatorii construiesc noi spații la standarde din ce în ce mai ridicate, atât speculativ cât și la cererea unor chiriași deja existenți care se extind sau a unora noi, cum a fost cazul Opsan. Creșterea se datorează și dezvoltării accentuate a sectorului de retail online, dar asistăm de asemenea la creșteri importante ale volumelor transportate, fapt confirmat și de extinderea spațiilor logistice ale DHL în România”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner Dunwell.

Un alt exemplu este grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din Europa. Grupul, nou intrat pe piața din România, a semnat un acord pentru utilizarea unui spațiu de 2.500 mp destinat operațiunilor sale înparcul logistic Log IQ Timișoara, deținut de Logicor.

„Tranzacțiile intermediate în această vară, atât cele finalizate, cât și cele care sunt încă în lucru, ne-au solicitat destul de mult, dar asta ne bucură. Previziunile noastre se confirmă, în cea de a doua parte a anului 2018 piața dovedindu-se a fi foarte activă, cu o evoluție ascendentă, încurajatoare. Acest fapt ne oferă certitudinea că ne vom atinge obiectivul principal, acela de a ajunge la finalul acestui an la o cotă de piață de 10%”, a concluzionat Marian Orzu.