Apemin Zizin construiește o fabrică nouă, la Tărlungeni, județul Brașov

Apemin Zizin, companie care activează pe piața de apă minerală naturală, intenționează să achiziționeze un teren de 13.000 metri pătraţi în comuna Tărlungeni (judeţul Braşov) pentru a construi o nouă fabrică în condiţiile în care actuala unitate nu mai permite dezvoltarea companiei prin mărirea capacităţii de producţie, conform datelor din Monitorul Oficial, citate de Bună Ziua Brașov. Actuala fabrică a companiei se află în aceeaşi comună, în satul Zizin.

„A fost identificat în comuna Tărlungeni un teren în suprafaţă de 13.000 mp cu construcţii, care se află în procedura de lichidare, respectiv executare silită, aparţinând Apemin Zizin”, se arată în documentul din Monitorul Oficial.

Lichidatorul judiciar Cenţu SPRL a scos recent la licitaţie halele industriale şi alte active ale Larici SRL, care a activat în industria prelucrării lemnului. Activele din comuna Tărlungeni au fost scoase la licitaţie cu un preţ de 790.000 de lei fără TVA, se arată pe site-ul lichidari-evaluari.ro.

Apemin Zizin este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa apelor minerale naturale, terminând anul 2017 cu o cifră de afaceri de 47,6 milioane de lei (peste 10 mil. euro), în scădere cu 13% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Profitul companiei s-a situat anul trecut la 1,6 milioane de lei şi a avut în medie 127 de salariaţi.