Apemin Zizin, credit de 1 mil. € pentru un depozit logistic de lângă Bucureşti. Dividende de 900.000 de lei

Compania braşoveană Apemin Zizin, care are şi brandul de apă minerală Zizin, a aprobat accesarea unui credit de un milion de euro de la Alpha Bank pentru modificarea construcţiei depozitului din Mogoşoaia, indică o hotărâre recentă a companiei, consultată de revista Constructiv.

Acţionarii majoritari Laura şi Laurenţiu Lazăr au mai propus şi alte metode de obţinere de fonduri, propuneri aprobate în AGOA. Astfel, Laurenţiu Lazăr a propus ca atât investiţiile cât şi vânzarea de autoturisme şi mijloace fixe nerealizate în 2014 să continue în 2015.

Laura Lazăr a propus şi prelungirea cu 12 luni a creditului de trei milioane de lei de la OTP Bank pentru finanţarea activităţii curente. De asemenea, aceasta a propus ca 900.000 de lei din profitul de anul trecut să se repartizeze ca dividende. Cât despre dividendele precedente, să reamintim că dividendul net aferent anului 2012 a fost stabilit la 0,0187 lei/acţiune iar cel aferent anului 2013, la 0,0221 lei/acţiune.

Afacerile cu brandul de apă minerală Zizin au crescut cu 37% comparativ cu anul 2013. Brandul Zizin aduce 46% din cifra de afaceri a societăţii Apemin Zizin.
Laura şi Laurenţiu Lazăr au preluat pachetul majoritar al Apemin Zizin în 1997, la şase ani după ce societatea a fost înfiinţată, având în prezent fiecare peste trei milioane de acţiuni. Acţionarii minoritari sunt: Anna Mikes cu 195 de acţiuni, Gheorghe Ovidiu Munteanu (200 de acţiuni) şi Eva Munteanu (205 acţiuni).