Cel mai important proiect imobiliar în municipiul Vaslui în ultimii 28 de ani

Omul de afaceri italian Simone Zanini, administratorul SC Adige SRL, a anunțat că pe locul fostei fabrici de mobilă Movas din Vaslui se va construi un ansamblu rezidențial ultra-modern, compus din cinci blocuri P plus 10. Pe lângă blocuri vor fi amenajate numeroase spații comerciale, o parcare subterană, școli și grădinițe, puncte de recreere, o piscină, săli de sport, puncte medicale. Cartierul de blocuri va fi una din cele mai importante investiții imobiliare realizate în municipiul Vaslui, în ultimii 28 de ani, scrie estnews.ro.

„Atracția majoră pentru a locui în această zonă rezidențială se observă a fi din partea tinerii generații, care a lucrat și trăit o perioadă însemnată în țările Europei Occidentale (Anglia, Germania, Spania etc.), care a înțeles să locuiască în zone rezidențiale cu un mediu sănătos și o arhitectură modernă. Viitorii locatari doresc să locuiască în apartamente noi, moderne, în condiții de siguranță, într-o zonă liniștită cu spații verzi, locuri de joacă și de parcare etc. Ceea ce va caracteriza acest nou cartier rezidențial va fi calitatea superioară din punct de vedere socio-cultural a viitorilor locatari. Așa cum spuneam, prin experiența de viață în exteriorul țării, aceștia vor avea un alt nivel social și o mentalitate asemănătoare cu cea vest europeană. Într-un cuvânt, în acest cartier se vor regăsi vecini de bună calitate”, a precizat Zanini, finanțatorul investiției.

Potrivit publicației amintite, centrul rezidențial se va întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare. Unul din avantajele locației este apropierea de centrul orașului, iar în jurul viitoarelor blocuri de locuințe este dezvoltată o infrastructură rutieră și de servicii publică puternică. În primul rând este vorba despre supermarketul Penny, care este situat la doar câteva minute de centrul rezidențial. De asemenea, în zonă este deschisă o benzinărie, iar Piața Agroalimentară Traian, dar și Piața Centrală, sunt foarte aproape de locație. În jurul centrului rezidențial este dezvoltată și infrastructura rutieră cu legăturile principale spre alte județe. Vasluienii care vor locui în zona Movas au asigurată, de asemenea, siguranța publică, în apropiere desfășurându-și activitate o Secție de Poliție. Pe lângă Parcul Movas, în zonă va fi construit de către municipalitate un ștrand, terenuri de sport (fotbal, tenis). Un alt mare atu al cartierului este parcul Movas, care reprezintă o barieră de verdeață între blocurile de locuințe și străzile principale ale orașului.

„Zona Movas va fi caracterizată de o arhitectură modernă, cu spații ample de parcare, ceea ce se va diferenția total acest cartier de ceea ce s-a construit până în acest moment. De regulă, investițiile în imobiliare au constat până acum în construcția unui singur bloc de locuințe în mijlocul unor clădiri vechi sau cartiere vechi, fără parcări, fără accese confortabile, într-un cuvânt, clădiri lipsite de confortul atât de dorit de cei care sunt interesați de o locuință nouă. De asemenea, spațiile comerciale și alte spații conexe completează obiectul și necesitățile zonei și împreună cu arhitectura modernă a acestui proiect conferă elementele de siguranță a unei investiții avantajoase”, a subliniat Ovidiu Copacinschi, președintele SC Emo Group Vaslui, citat de estnews.ro.