Saint-Gobain investeşte într-o nouă linie de vată minerală bazaltică după re-pornirea celei de fibră de sticlă

Lângă actuala fabrică de vată minerală bazaltică au început lucrările la o linie modernă de vată minerală bazaltică, care se promite a fi cea mai modernă din Europa, de acest fel. Potrivit declaraţiilor unor reprezentanţi ai Saint-Gobain Isover pentru revista Constructiv, această nouă linie, la care acum se lucrează la fundaţie, ar putea fi deschisă în octombrie 2019.

Asta după ce Grupul a reluat producţia în august la linia de vată minerală din fibră de sticlă din cadrul fabricii Isover din Ploiești, în urma unei investiții în modernizare de 5 milioane de euro, după ce a fost închisă la finele anului 2015.

“Acum lucrăm la modernizarea liniei de vată minerală bazaltică. Această nouă investiţie va conduce la creşterea capacităţii de producţie la 30.000 de tone pe an”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Ovidiu Păscuțiu (foto mai jos), Director General Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Reluarea producţiei la vată minerală din fibră de sticlă

După o amplă modernizare tehnologică, linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă a redevenit operaţională în august după aproape doi ani de la întreruperea temporară a activității, fiind astfel create 50 de noi locuri de muncă directe și multe alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. Saint-Gobain Isover va furniza de la fabrica din Ploiești produse și soluții destinate atât pieței naționale, cât și altor piețe din regiune, precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

“Fabrica Isover din Ploiești reprezintă un activ strategic pentru Saint-Gobain, fiind una dintre puținele fabrici de vată minerală care produce atât vată de sticlă, cât și vată minerală bazaltică. Decizia de a redeschide linia de vată minerală din fibră de sticlă se înscrie într-o strategie mai amplă a Grupului Saint-Gobain în România, fiind generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an şi de dorința de a ne consolida angajamentul față de piața locală și regională“, a precizat directorul citat.

Linia de producţie de vată minerală din fibră de sticlă va avea o capacitate de producţie de peste 20.000 tone pe an, iar anul viitor Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge la un număr de 170 de angajați.

Despre Saint-Gobain

Cu vânzări de 40,8 miliarde de euro în 2017, Saint- Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 179.000 de angajaţi. În România,

Saint-Gobain deţine nouă activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.700 de angajaţi şi operează 13 unităţi de producţie în zece situri industriale situate în Băicoi, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Saint-Gobain ISOVER este prezentă în România din anul 1997, cu două linii de producție la fabrica de la Ploiești, atât pentru vată de sticlă – care tocmai s-a modernizat- cât și pentru vată bazaltică.