Rockwool, fabrică de vată minerală bazaltică în Prahova

Grupul Rockwool investeşte circa 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică în comuna Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Fabrica va avea în jur de 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică. Noua unitate de producție va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare.
Aceasta va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a Grupului Rockwool în România. Grupul este activ pe plan local de aproape 20 de ani, prin intermediul filialei locale de vânzări.

Pentru această fabrică, procesul pentru emiterea permiselor și autorizațiilor necesare a fost inițiat, astfel că producția de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.

„Această investiție ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a crește siguranța împotriva incendiilor și eficiența energetică în clădirile din țară”, a declarat Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

„De aproape 20 de ani le livrăm clienților români servicii și produse de izolație de înaltă calitate, iar această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin și mai ridicat în România și în țările învecinate”, a adăugat Rafael Rodriguez, Managing Director, Rockwool South Europe.

Anunțul de astăzi vine ca urmare a declarației făcute de Grupul Rockwool pe 24 februarie 2017, în care își exprima intenția de a cumpăra teren pentru a-și extinde producția în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.

Despre Grupul Rockwool

Grupul Rockwool are aproximativ 10.500 de angajaţi în 38 de țări şi este liderul mondial în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.