Speedwell, informații de ultimă oră despre Record Park și Triama Residence

Compania de dezvoltare imobiliară Speedwell, condusa de Jan Demeyere și Didier Balcaen, a semnat contracte pentru 120 dintre cele 158 de apartamente din prima fază a Record Park din Cluj și a început un nou proiect, Triama Residence, în zona Baia de Aramă, București.

Proiectul mixt Record Park e dezvoltat pe un teren de 17.000 mp, va avea 36.000 mp suprafață construită și va include 236 de apartamente, 12.000 mp de birouri, 1.000 mp de spații comerciale și 7.000 mp de spații verzi. Amplasat pe strada Onisifor Ghibu, la distanță aproximativ egală între centrul orașului, zona industrială, aeroport și zona rezidențială Floresti, investiția în Record Park se va ridica la circa 40 de milioane de euro.

Proiectul include fosta bază de agrement Record și fosta platformă industrială Argos, a cărei clădire va fi păstrată, modernizată și înglobată în proiect. Clădirea veche, cu valoare de patrimoniu industrial, păstrată şi integrată în noua structură urbană, poate fi utilizată, conform PUZ, drept centru de cercetare, inovare, tehnologic, de industrii creative, alimentaţie publică. Proiectul include garsoniere și apartmente cu două, trei și patru camere. La finisaje sunt folosite accente din materiale naturale, precum lemnul și piatra, iar unele zone, care păstrează cărămida aparentă din vechea construcție, aduc aminte de Brooklyn sau Berlin.

Record Park este primul proiect din afara Bucureștiului al Speedwell.

Experiența managementului companiei a determinat o strategie care se concentrează pe locații care permit ca toate functiile principale să coexiste, creând astfel o combinație de funcții de retail, de birou și rezidențial, bine conectată la toate mijloacele de transport și completată suplimentar cu funcții auxiliare, cum ar fi grădinița și facilitățile sportive.

Cu toate că, odată cu îmbunătățirea situației economice din ultimii 3 ani, costul terenurilor este din nou în creștere, Speedwell continuă să caute locații adecvate la un nivel accesibil, concentrându-se asupra analizării loturilor de teren de dimensiuni mari, sau pe găsirea elementelor care aduc într-adevăr valoare adăugată unei dezvoltări.

Deși piața bucureșteană rămâne unul dintre punctele principale de interes al companiei, Speedwell s-a extins și în Cluj cu proiectul Record Park și continuă să analizeze alte orașe secundare și terțe, precum Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Trei Brazi și Galați.

În București, Speedwell a finalizat recent construcția turnului de birouri Unirii View și a început construcția proiectului rezidențial Triama Residence, alcătuit din 202 apartamente, situate în apropierea metroului și a liniilor RATB din Sectorul 2, precum și a tuturor facilităților urbane: supermarket, centru comercial, parcuri, instituții de învățământ, spitale. Partener exclusiv pentru segmentul rezidențial este Imoteca, the residential experts, iar pentru segmentul de birouri – Griffes.

În plus, Speedwell a achiziționat un total de 70.000 mp în zona Băneasa si intentionează să demareze o nouă dezvoltare rezidențială  si complex de birouri clasa A de 25.000 mp, cu caracteristici unice pentru piata din București, ambele planificate să înceapă construcția în a doua jumătate a anului 2019.