CEETRUS ridică un mall la Reșița

Grupul imobiliar CEETRUS a achiziționat fosta platformă industrială Mociur din Reșița și intenționează să ridice aici un mall, scrie Adevărul.

Imobilul, terenul şi clădirile, au fost scos la licitaţie pentru suma de 2,8 milioane de euro, de către administratorul judiciar al societăţii Uzinei Constructoare de Mașini Reșița, care se află în insolvenţă.  Primarul Ioan Popa susține că ştia de interesul celor de la CEETRUS şi că aceştia intenţionează să deschidă un complex comercial de tip mall, lângă care Primăria Reşiţa vrea să construiască un aqualand.

“După un an şi jumătate de demersuri, după şapte deplasări la AVAS la Bucureşti, împreună cu cei de la UCMR, în sfârşit a fost licitaţie Immocan, Ceetrus se numeşte acum, a achiziţionat activul, circa 22 de hectare de teren. Din datele pe care le am ei au bugetat undeva la 37 de milioane de euro ca să facă un mall, iar noi vom face lângă ei un aqualand”, a declarat Popa.

CEETRUS România a fost singurul ofertant care a cumpărat caietul de sarcini şi a depus garanţia de 513.511 de euro. CEETRUS este  filiala imobiliară a grupului Auchan, axat în principal pe segmentul retail. Compania are proiecte mixte în Satu Mare, Cluj, Sibiu, Craiova, Bucureşti, dar şi la Reşiţa.