Mall și Aqua Park, într-un cartier defavorizat din Reșița

Primăria municipului Reșița intenționează să transforme complet cartierul defavorizat Mociur iar în acest sens Planul Urbanistic Zonal prevede reabilitarea zonei care se află în curs de dezafectare. Platforma va fi transformată, pe viitor, într-un complex rezidențial cu o vastă zonă de recreere, printre care un Mall și un Aqua Park, scrie Radio Reșița.

Primăria Reșița va construi două poduri de legătură rutieră între artera principală a municipiului și parcul industrial Mociur.

Primul pod va fi în zona Intim, cu legătură din bulevardul Muncii. Artera va trece pe lângă Stadionul de atletism, urmând cursul fostei linii de cale ferată până în zona Mociur. Al doilea pod va fi peste Bârzava, spre Mociur, în zona UCM OxyGaz. Întregul proiect are o valoare de 3 milioane de euro fără TVA.

Zona Mociur va fi legată de Centrul Civic al Reșiței prin strada G.A. Petculescu spre Casa de Cultură. Aleea cuprinsă între calea ferată din zona Penny și viitorul parc industrial va fi de asemenea, reabilitată.

„Studiile de fezabilitate sunt finalizate. Sperăm ca în următoarele 2-3 luni să găsim sursa de finanțare, pentru a susține aceste lucrări. În momentul în care vom dispune de acești bani, vom demara și proiectul tehnic de execuție. Sperăm ca în următorii doi ani să finalizăm lucrarea”, a declarat Adelin Tuță, directorul compartimentului Investiții al Primăriei Reșița, citat de Radio Reșița.