Achiziția off-plan, economii între 15.000 și 35.000 de euro

Piața rezidențială are oferte din ce în ce mai diversificate, de la proiecte standard de masă până la ansambluri de înaltă calitate, astfel că achiziția off-plan a redevenit și ea tot mai tentantă, pentru că sumele economisite variază între 15 și 25%.

 

Spre exemplu, un apartament cu două camere, în zona Victoriei din București, poate fi cumpărat încă de la lansarea proiectului cu o reducere de preț de până la 25.000 de euro, față de același tip de unitate achiziționat aproape de finalizarea acestuia. Acest apartament la prețul de lansare costa 110.000 de euro, plus TVA, iar la numai o lună distanță de finalizarea ansamblului acesta costă 135.000 de euro, plus TVA. La o unitate cu trei camere, în aceeași zonă, banii rămași în buzunar depășesc și 30.000 de euro, prețul acestuia la lansare fiind de 170.000 de euro, plus TVA, iar la momentul finalizării acesta ar fi sărit de 200.000 de euro, plus TVA.

 

“Mă bucuram recent împreună cu una dintre clientele mele de pe zona Victoriei, care a decis să cumpere off-plan și a făcut o economie de peste 30.000 de euro la apartamentul pe care l-a achiziționat. Încurajăm tipul acesta de achiziție, pentru că oamenii chiar observă economiile masive pe care le fac și pot folosi acei bani pentru mobiliarea și utilarea apartamentului sau, de ce nu, să investească această sumă și în alte proiecte noi abia lansate în piață”, spune Nicușor Milită, Sales Manager Heritage Properties.

 

Pe zona centrală a Capitalei, un apartament cu două camere, spre exemplu, este scos la vânzare  cu 100.000 de euro, plus TVA, iar până la finalizare acesta va costa peste 115.000 de euro, plus TVA.

 

“În toate zonele din București, în apropierea termenului de finalizare al proiectelor rezidențiale nu mai rămân disponibilități prea multe, ba chiar foarte puține – le numeri pe degete. Acestea se vând încă de la prețurile de lansare sau maximum la prima rundă de creștere a prețurilor. Primele scumpiri sunt sincronizate cu stadiul construcției, iar prima este cea în care iese construcția din pământ și se situează undeva în jurul a 5-10% față de prețul lansării”, explică Claudia Tudor, Sales Manager The Concept Real Estate Advisers.

 

Desigur, extrem de puține unități mai rămân disponibile în proiectele scoase la vânzare încă de “pe hârtie” atunci când acestea se apropie de finalizare, mai ales în zonele prezentate, zone cu impact mare în păstrarea valorii acestora, acestea fiind deja reale investiții, indiferent că scopul este de a locui sau doar de a investi. “Din experiența noastră, în funcție de dimensiunile proiectului și graficul acestuia de construcție, numărul unităților disponibile aproape de termenul de livrare este foarte mic, undeva între 5 și 10%. Noi am vândut în cei 8 ani în peste 50 de ansambluri rezidențiale, de toate dimensiunile și la termenul de finalizare, de regulă, mai rulam spre vânzare doar câteva unități sau deloc,”, completează Daniel Tudor, CEO The Concept Real Estate Advisers și Heritage Properties.

 

The Concept Real Estate Advisers și divizia sa premium, Heritage Properties, oferă servicii de sales management dezvoltatorilor imobiliari rezidențiali, prin echipe de vânzare dedicate, marketing management, PR, studii de piață sau consultanță de investiții. Clienților finali compania le oferă proiecte rezidențiale de calitate, în zone-cheie din Capitală precum: Carmen Sylva Royal Class Apartaments, Da Vinci Residence, Barrio Residence, Ela Victoriei sau Yola 71 Residence.