Euromateria va construi stadionul de la Alexandria

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit firmei bucureştene Euromateria SRL contractul pentru construirea stadionului din Alexandria, în valoare de 38,2 milioane de lei, scrie Economica.net. Viitoarea arenă va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori şi o suprafaţă construită de 15.795 de mp.

Durata contractului este de 78 luni şi cuprinde: 2 luni de proiectare, 16 luni de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie de bună execuţie.

În Nota de fundamentare a HG pentru promovarea investiţiei se arată că este nevoie de un stadion nou pentru că:
numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA; stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă; stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV; spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;  nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

„Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în documentul citat.