Iulian Dascălu ridică un bloc turn la Iași

Omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu va construi o  clădire înaltă de 120 de metri la Iulius Mall din Iași, scrie Apix.ro.

Turnul Iulius va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter, 26 etaje și un etaj tehnic. Clădirea va avea funcțiuni diverse: birouri, servicii, comerț și parcări. În această perioadă, planul urbanistic zonal (PUZ) este în etapa de consultare publică. Nu este exclus ca proiectul imobiliar să fie aprobat în Consiliul Local în ședința din luna martie, se arată în sursa citată.

Turnul va fi ridicat pe o suprafaţă de 32.131 de metri pătraţi, pe un teren al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), cu care Iulius Group a încheiat un contract de asociere din 1999.

Reprezentanţii TUIASI şi-au dat acordul pentru extindere, iar în prezent planul urbanistic zonal (PUZ) al proiectului se află în etapa de consultare publică, conform Adevărul.

Clădirea va cuprinde spaţii pentru birouri, comerţ şi servicii, dar şi 1.280 de locuri de parcare, dintre care 927 supraterane şi 353 subterane. Proiectul de extindere prevede şi ridicare unei alte clădiri de şase etaje, lipită de turn, dar şi o extindere în partea din faţă a centrului comercial.