Impact va finaliza Ansamblul Platanilor în 2019

În 2019, IMPACT Developer & Contractor va finaliza Ansamblul Platanilor, cea de-a treia fază de dezvoltare a cartierului Greenfield Băneasa, prin livrarea ultimului stoc de apartamente, cu un total de 192 de unități. Suprafața totală pe care se va întinde cartierul Greenfield, a cărui finalizare este prevăzută pentru 2028, este de 60 de ha.

 

Pe lângă blocuri de locuințe, Greenfield va include și o zonă comercială și de relaxare – Greenfield Plaza, cu o suprafață de peste 10.000 mp, care va oferi rezidenților, chiar lângă casă, toate acele facilități necesare pentru o viață urbană de calitate: magazine, sală de sport, restaurante, etc. Avantajele pe care le oferă Greenfield pe segmentul său rezidențial sunt unice pe piață: proximitatea pădurii, calitatea aerului, accesul la viitoarea magistrală de metrou, siguranța, facilitățile comerciale și de entertainment.

 

Luxuria Domenii Residence este primul proiect pe segmentul premium dezvoltat de către Impact. Proiectul, a cărui livrare este estimată pentru finalul anului 2020, este dezvoltat pe un teren de 22.500 mp în zona Domenii – Expozitiei și va include 630 de apartamente premium și peste 9.650 mp de vegetație. Acesta este primul ansamblu rezidențial amplasat în imediata vecinătate a viitorului pol de birouri din Expoziției, unde urmează a fi relocați aproximativ 17.000 de angajați începând din acest an. De asemenea, zona are acces facil către punctele de interes ale Capitalei: metrou (5 minute), zone comerciale, parcuri (15 minute de Herăstrău), centrul orașului, aeroport, școli, spitale. Mai mult, proiectul a primit deja un reputat premiu, International Property Awards pentru elementele unice de arhitectură.

 

Impact urmează să demareze anul acesta lucrările de construcție pentru un nou proiect rezidențial, în Constanța. Aici, compania deține un teren cu suprafață de aproape 6 ha, cu acces facil către centrul orașului, autostradă și către stațiunea Mamaia. Ansamblul rezidențial este proiectat să cuprindă 660 de locuințe și are o valoare de piață estimată la 56,5 milioane euro.

 

IMPACT Developer & Contractor a încheiat anul 2018 cu venituri operaționale de 101,8 milioane lei din vânzarea de apartamente, parcari, terenuri și case. Din totalul locuințelor tranzacționate, cea mai mare parte (228 de apartamente) s-a vândut în cadrul Greenfield Băneasa.

În plus față de contractele de vânzare cumpărare reflectate în raportarea financiară, anul trecut s-au mai încheiat 197 de pre-contracte de vânzare-cumpărare pentru apartamente în valoare de 96.1 milioane lei în cele două proiecte care sunt în acest moment în diferite stadii de construcție, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence. Acestea vor fi ilustrate în venituri începând cu anul 2019, de când se estimează a fi încheiate contractele finale de vânzare-cumpărare. Astfel, valoarea totală a apartamentelor vândute și pre-contractate în 2018 însumează 197.9 mil lei, cu 68% mai mult față de anul precedent (2017).

 

Pentru IMPACT, 2018 a fost un an bun din punct de vedere al vânzărilor, mai ales în condițiile în care sfârșitul anului a fost marcat de anunțuri privind modificări de cadru legislativ cu impact potențial asupra pieței imobiliare. Rezultatele bune obținute demonstrează în primul rând atractivitatea proiectelor pe care le construim. În plus, am reușit să ne susținem proiectele, în mare măsură, din capitaluri proprii, gradul de îndatorare în perioada raportată fiind sub 38%. Continuăm în 2019 în același ritm alert, propunându-ne demararea lucrărilor la cel puțin un alt proiect imobiliar în paralel cu cele existente”, a declarat Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.

 

Deși în mod tradițional garsonierele și apartamentele de 2 camere erau „best sellers”, anul trecut, în condițiile stocului „sold out”, pe această categorie, mix-ul de unități vândute s-a schimbat în favoarea apartamentelor de 3 și 4 camere. Rezultatele financiare reflectă, de asemenea, și costurile nerecurente înregistrate anul trecut, printre care soluționarea pe cale amiabilă a litigiului cu Brooklyn Property Management.

 

Impact are în prezent în derulare două proiecte rezidențiale de mari dimensiuni în nordul capitalei, Greenfield Băneasa și Luxuria Domenii Residence. Aceste două proiecte cu caracteristici unice pe piața imobiliară din București au o valoare totală de piața de aproximativ  1 miliard euro și vor totaliza până în 2028 peste 7,000 de locuințe.