Firma de construcții a primăriei va construi sala polivalentă de la București

Sala Polivalentă de 20.000 de locuri de lângă Arena Națională va fi construită de compania municipală Trustul de Construcții Metropolitane, a declarat primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat joi de primarul general, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA și include dotarea arenei. Termenul pentru proiectare și execuție este de 36 luni.

”Am semnat astăzi contractul de realizare a Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă – cea mai mare sala de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Bucureștiul va avea, cât de curând, un spațiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale cât și celor sportive. Trustul de Construcții Metropolitane va realiza proiectarea și execuția. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București”, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Arena Polivalentă va avea și 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor există și 5 terenuri de sport în aer liber.

Arena Polivalentă va putea găzdui competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive, iar pentru concerte și alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafață de circa 400 de metri pătrați.
 

”Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respectă și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice. Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente”, mai scrie primarul Gabriela Firea pe pagină de Facebook.