London Partners a cumpărat un teren de 28.700 mp în zona Expoziției

London Partners, dezvoltatorul imobiliar al proiectelor Soho Unirii şi Belvedere, a cumpărat un teren de 28.700 mp situat în zona Expoziției, pentru a dezvolta un proiect mixt de mari dimensiuni. Crosspoint Real Estate, liderul în segmentul tranzacțiilor cu terenuri în România, a oferit consultanță cumpărătorului în această tranzacţie de peste 15 milioane de euro. Astfel, Crosspoint a realizat două tranzacții succesive de aproximativ 44.000 de mp de teren în zona Expoziției, pe care se pot realiza peste 125.000 mp construiți. London Partners a fost asistat de firma de avocatură Stratulat-Albulescu.

Acesta este cel de-al treilea proiect rezidențial pe care compania intenționează să-l dezvolte pe piața românească, după achiziția terenului pentru dezvoltarea Soho Unirii, cu o investiție estimată de 26 milioane euro și a două fază a proiectului Belvedere.

Cătălin Gavrilă, Associate Director Land Development la Crosspoint Real Estate, declară:  „Această nouă tranzacție de mari dimensiuni în zona Expoziției confirmă conturarea celui mai mare hub al dezvoltărilor imobiliare din prezent în Bucureșți. Cu câțiva ani în urmă, zona centru-vest anunța o serie de dezvoltări de anvergură, care acum sunt materializate în clădiri finalizate sau în curs de finalizare, proiecte ce au schimbat radical aspectul sau demografia zonei, acum asistăm la avântul zonei Expoziției din nordul capitalei. După anunțarea proiectelor de birouri, zona a confirmat potențialul său în ceea ce privește dezvoltările rezidențiale. O tranzacție de astfel de dimensiuni presupune o structura complexă a tranzacției, negocierile au durat 18 luni până la semnare, vânzătorul fiind o societate cu mai mulți acționari, ale căror așteptări și nevoi trebuiau să fie aliniate la cerințele grupului internațional London Partners”.

 

„Credem foarte mult în zona Expoziției, această tranzacție este al doilea deal de mari dimensiuni pe care îl încheiem în zonă. Crosspoint a realizat două tranzacții succesive de aproximativ 44.000 de mp de teren în zona Expoziției, pe care se pot realiza peste 125.000 mp construiți. Ne-am concentrat întotdeauna pe zone cu potențial de dezvoltare, de exemplu Grozăvești-Orhideea, am prezentat toate argumentele și datele de piață pentru a convinge clienții de potențialul unor zone și am avut șansa să lucrăm cu dezvoltatori pionieri, cu viziune, cum este cazul London Partners. Ne bucurăm să vedem cum terenuri în care am crezut în urmă cu câțiva ani și la tranzacționarea cărora am participat, găzduiesc în prezent unele dintre cele mai de succes proiecte de birouri și rezidențiale. Suntem convinși că zona Expoziției va avea o evoluție similară”, concluzionează Cătălin Gavrilă.

În 2018, Crosspoint Real Estate a asistat tranzacții de teren cu o valoare totală de peste 70 de milioane de euro. În acest an, compania a încheiat și are în derulare tranzacții de teren cu o valoare totală de circa 80 milioane de euro.