La Covasna va fi construit un centru balenoclimateric multifuncțional

Un centru balneoclimateric multifuncţional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness, va fi construit în staţiunea Covasna, potrivit Agerpres. Primarul localităţii, Gyerő József, a declarat că acesta va fi construit pe o suprafaţă de teren de aproape trei hectare, pe strada Brazilor, în imediata vecinătate a pârtiei de schi, iar investiţia este prevăzut în Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Covasna.

Terenul va fi împărţit în două parcele aproximativ egale, pe una dintre ele urmând să fie construit centrul balnear, care va avea, printre altele, un ştrand, bazine interioare şi exterioare ce vor putea fi încălzite şi folosite şi pe timpul iernii, spaţii de alimentaţie publică şi de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, precum şi o zonă de spa şi wellness, cu saune, hidromasaj, cascadă de gheaţă, camere pentru masaj şi camere de relaxare.

Pe cea de-a doua parcelă va fi construit, de către un antreprenor care va obţine în prealabil acest drept, un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, iar cele două clădiri vor fi unite printr-o pasarelă, pentru a se putea asigura accesul clienţilor către centrul balnear.

Autorităţile locale au aprobat suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar construcţia centrului, evaluată la peste 5 milioane de euro, va fi realizată din bugetul local, din programe guvernamentale sau externe.