La Sfântu Gheorghe va fi ridicat un patinoar modern

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor colabora pentru înfiinţarea clubului de hochei 3-SIC, urmând ca la Sfântu Gheorghe să fie construit şi un patinoar modern lângă Arena Sepsi.

„Este un moment deosebit pentru mine, pentru că va lua fiinţă această echipă nouă de hochei seniori, care va fi finanţată de cele trei instituţii. Este un moment important şi pentru că am ajuns la un acord de principiu privind construirea unui patinoar nou lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, pe terenul care este în proprietatea Fundaţiei Mens Sana, şi care parţial va fi transferat la Primărie astfel încât în acest complex să se construiască şi un patinoar unde se pot organiza şi meciurile echipei de seniori, şi chiar competiţii naţionale, europene şi chiar mondiale. Este o dovadă a planurilor de viitor care pas cu pas sunt puse în practică de autorităţile locale din judeţul Covasna şi încă o dată felicitări celor trei instituţii locale pentru această iniţiativă”, a declarat Tánczos Barna, preşedintele Fundaţiei Mens Sana.

De asemenea, primarul Antal Árpád s-a declarat fericit că a fost realizată această colaborare.

„Le mulţumesc liderilor clubului de hochei Pinguinii Regali, care în ultimii 13 ani m-au stresat foarte mult cu această temă, şi sunt fericit că am reuşit să creăm o mini infrastructură în primă fază cu ajutorul celor de la Mens Sana, urmând să construim o infrastructură la nivelul secolului XXI pentru acest sport. Având în vedere că deja sunt 3.000 de copii care au învăţat să patineze şi alţi zeci de copii care joacă hochei, putem spune că aici avem o construcţie organică spre o echipă de hochei seniori”, a spus primarul municipiului, Antal Árpád.