Prime Kapital ridică Silk District pe locul fostei platforme Teba din Iași

Fosta platformă industrială Teba din Iași va fi transformată de Prime Kapital în Silk District,  un mare proiect de regenerare urbană , scrie Ziarul de Iași. Fostul sit industrial, atât de aproape de centrul Iaşului, este în prezent o zonă dezolantă: 10 ha de teren, cu multe dintre clădiri degradate, hale ruginite şi terenuri insalubre, care adăpostesc utilaje abandonate. Chiar dacă o parte dintre fostele clădiri şi hale industriale aflate la bulevard sunt închiriate pentru activitate diferitor firme, în cea mai mare parte, platforma Industrială Teba este un sit industrial în paragină, insalubru şi în continuă degradare.

În proiectul propus de Prime Kapital, 49% din amplasament sunt spaţii verzi, urmând să fie amenajate mai multe zone de relaxare şi petrecere a timpului liber, inclusiv spaţii de joacă pentru copii.

”Silk District va schimba însă faţa întregii zone. Va aduce spaţii verzi într-o zonă plină de beton şi va crea spaţii de recreere pentru toţi locuitorii oraşului. Silk District nu este destinat exclusiv rezidenţilor sau celor care vor lucra în centru. În parcuri şi zonele de recreere vor avea acces toţi ieşenii. Silk District va ajuta zona respectivă să înflorească, să crească şi să se transforme dintr-un sit industrial părăsit, într-un cartier modern, prietenos cu mediul şi care va oferi oportunităţi de dezvoltare pe zona de business din Iaşi. Un astfel de centru ajută implicit şi toată zona rezidenţială din jur care va beneficia de fa­cilităţile oferite de Silk District. Mai mult, valoarea proprietăţilor imobiliare din jurul noului cartier, va creşte cu siguranţă . În plus, copiii din zonă vor avea unde să se joace, într-un mediu sigur şi cu multe spa­ţii verzi. Bineînţeles, să nu uităm că Silk District va însemna şi noi jo­buri bine plătite care vor oferi tinerilor oportunităţi de angajare şi aceştia nu vor mai pleca din Iaşi. Acest proiect va avea impact pozitiv masiv asupra întregii comunităţi din Iaşi. Este cel mai sustenabil mod de a continua dezvoltarea acestui oraş. Transformarea într-un hub modern a unei platforme industriale aflate în paragină se va întâmpla fără a distruge zone verzi. Dimpotrivă, vom crea multe spaţii verzi“, a subliniat Maggie Kitshoff, director executiv Rezidenţial&Office Prime Kapital.

Ansamblul Silk District îşi propune să transforme fosta platformă industrială Teba într-un cartier modern şi prietenos cu mediul. Vor fi amenajate zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţii de joacă (3.500 mp), o grădiniţă privată (1.500 mp), 2.500 de locuinţe, 100.000 mp de birouri Clasa A. La acestea se adaugă un hotel cu 160 de camere şi săli de conferinţe, precum şi spaţii de retail şi servicii (11.700 mp), facilităţi de fitness (1.500 mp), o clinică medicală privată (1.500 mp). O reţea de parcări subterane cât 14 terenuri de fotbal va asigura multiple puncte de acces în complex.