Fostul depou de tramvaie din Brașov se va transforma în parc

Fostul depou de tramvaie din cartierul Tractorul Brașov va fi transformat într-un parc, au anunțat reprezentanții Primăriei, citați de mytex.ro. A fost deja demarată procedura de licitație privind întocmirea documentației cadastrale, după ce a câștigat litigiile legate de acest teren.
După finalizarea acestei etape, va putea demara construcția unității de învățământ și amenajarea unui parc care va ocupa cea mai mare parte a suprafeței de aproximativ 20.000 mp.
„Acum, după ce am rezolvat situația juridică a terenului, care a făcut obiectul mai multor litigii, putem trece la realizarea investiției pe care am anunțat-o acum mai mult timp, respectiv de a construi acolo o unitate de învățământ. Este o investiție necesară, având în vedere că acest cartier este într-o continuă dezvoltare și majoritatea celor care se mută acolo sunt familii tinere. În același timp, trebuie să ne gândim și la o zonă de relaxare pentru aceste familii și de aceea, propunerea mea este ca pe cea mai mare parte a acestui teren, aproximativ 15.000 metri pătrați, să amenajăm un parc care, sper, pe lângă rolul său de îmbunătățire a calității aerului, să aibă și un rol de centru al comunității, cel puțin pentru cei care vor să se relaxeze în aer curat, aproape de casă”, a declarat primarul George Scripcaru.