Un bloc va fi ridicat în cartierul Burdujeni, Suceava

Un bloc urmează să fie construit lângă biserica Sf. Andrei, din cartierul Burdujeni, Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Noul bloc va fi dezvoltat considerabil nu doar pe înălţime – demisol, parte şi şapte etaje, ci şi pe lungime, pentru că va uni practic două străzi paralele – Calea Burdujeni şi strada Tineretului, urmând să aibă intrări din ambele căi de acces.

Suprafaţa totală a terenului pe care urmează să fie făcută construcţia este de 1130 de mp, planul de ocupare a terenului fiind de 40%. Înălţimea maximă a blocului turn va fi de 29 de metri în zona de locuinţe şi 32 de metri în zona tehnică, de acces lift şi terasă.

Astfel, suprafaţa construită la sol va fi de 450 mp, dar suprafaţa desfăşurată a clădirii urmează să fie de peste 4500 mp, la care se adaugă aproximativ 330 de mp destinaţi exclusiv parcărilor.

În total, noul bloc va avea 42 de apartamente care vor fi scoase la vânzare de către dezvoltator. Solicitarea de aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu este făcută de către Dumitru Iftime şi Silvia Iftime, la fel ca în majoritatea proiectelor în care dezvoltatorul imobiliar este Ruben Iftime, o persoană fizică cu numeroase alte imobile construite în Burdujeni şi nu numai, scrie publicația amintită.

Vor exista 40 de locuri de parcare la subteranși 10 supraterane.

Planurile includ amenajări pentru circulaţia auto şi cea pietonală, pe o suprafaţă de 416 mp, spaţii verzi pe 214 metri pătraţi şi un mic loc de joacă pentru copii, de 50 de mp,  ceea ce este bine-venit faţă de situaţia actuală – un teren neîngrijit, fără un rost anume, deţinut de cei cărora le-a fost retrocedat, cu mulţi ani în urmă.

Accesul principal va fi cel de pe Calea Burdujeni, adică imediat după trecerea de pietoni de la Piaţă, iar cel secundar de pe strada Tineretului, unde se ajunge la demisolul extins, unde vor fi amenajate locurile de parcare.