La Galați se construiește cel mai mare Aqua Park din sud-estul României

Primăria Galați a informat că a fost predat amplasamentul pentru demararea lucrărilor celui mai mare complex Aqua Park din sud-estul României și va derula această investiție din fonduri proprii, iar valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de lei, scrie Capital.

Până în prezent autoritățile s-au ocupat de curățarea terenului de construcții care nu vor mai fi utile așa încât de astăzi să înceapă construirea Aqua Park-ului. Acesta va avea o capacitate de 3.500 de persoane, iar constructorii precizează că suprafața utilă va fi de peste 22.000 de metri pătrați. Autoritățile vizează atragerea de turiști odată cu finalizarea acestei investiții, atât din orașele învecinate cât și din Ucraina și Republica Moldova, având în vedere că va fi un obiectiv unic în zonă.

Termenul pentru finalizarea investiției este fixat în luna noiembrie a anului viitor, însă constructorii dau asigurări că vara viitoare va putea fi utilizată zona de plajă și cel puțin una dintre piscine.

Investiția practic redefinește complet ceea ce gălățenii cunosc sub denumirea de Plaja Dunărea, asta pentru că pe locul fostelor bazine cu valuri, acum va fi construit unul dintre cele mai complexe parcuri acvatice. Proiectații s-au gândit să păstreze frumusețea și tradiția bazinelor cu valuri care vor fi dotate cu un sistem performant și ecologic de producere a valurilor (maxim 60 de cm). Vor fi construite piscine de relaxare cu hidromasaj și zone de beach bar, piscină pentru aterizare la toboganele destinate adulților, piscine pentru copii cu tobogane pentru toate categoriile de vârstă, tobogane cu aterizare lentă orizontală pentru cei care nu știu să înoate dar doresc să testeze senzațiile unice oferite de alunecarea pe apă, scrie Capital.