Baia Mare va avea un aqua-park de 35 milioane de euro

Maramureșul se pregătește să primească o nouă bijuterie turistică: un aqua-park modern, ce va fi construit în Baia Mare cu o investiție masivă de 35 de milioane de euro. Proiectul, care va fi amplasat în cadrul centrului de agrement acvatic Câmpul Tineretului, marchează un moment semnificativ în evoluția turismului din nordul țării.

Complexul va fi primul de acest fel din Maramureș, conceput să ofere o experiență modernă și atrăgătoare vizitatorilor. Autoritățile locale subliniază că construcția va fi adaptată la teren și va fi integrată armonios în peisajul natural, punând în evidență potențialul turistic al zonei.

Chiar dacă terenul desemnat pentru construcție găzduiește în prezent diverse amenajări publice, acestea urmează să fie demolate pentru a face loc noului aqua-park. Proiectul va include o varietate de facilități, inclusiv clădiri principale și de alimentație publică, bazine exterioare și alte dotări necesare pentru a oferi o experiență completă vizitatorilor.

Una dintre atracțiile principale ale acestui aqua-park va fi clădirea principală cu etaj, proiectată să poată găzdui până la 400 de persoane. De asemenea, facilitățile vor include bazine exterioare, terenuri de sport și alte zone de agrement, fiind concepute pentru a satisface nevoile a până la 1.500 de persoane pe zi în timpul verii și 400 de persoane pe zi în timpul iernii.