Un bloc turn va fi ridicat în zona Obcini, Suceava

Un bloc turn cu 40 de locuințe de serviciu va fi construit în spatele benzinăriei OMV din Obcini, Suceava, scrie Obiectiv de Suceava. Primăria Suceava face demersuri ca blocul respectiv să fie ridicat pe un teren în apropierea blocului turn cu două tronsoane și care se construiește deja și în fața blocurilor ANL care s-au finalizat cu peste zece ani în urmă.

 

Terenul prevăzut are 1.900 mp, din care 3.000 mp vor fi spații verzi. Pondereaa de ocupare al terenului va fi de 40%. Utilitățile edilitare vor fi asigurate prin extindere/racordare/branșare la rețelele urbane de utilități existente în zonă. În fazele ulterioare ale proiectării se va avea în vedere devierea rețelelor prezente pe amplasament; devierea rețelelor sau dispunerea acestora în canale tehnice parte din subsolul tehnic al noii construcții va face obiectul proiectelor tehnice de deviere avizate de deținătorii de rețele.

 

Înălțimea maximă admisă pentru blocul care va avea zece nivele (P^9) este de 33 de metri calculată de la cota 0. Totuși, sunt luate în considerare mai multe variante, în funcție de numărul de locuri de parcare în subteran și de existența sau nu a unui adăpost ALA. În funcție de indicatorii tehnico-­eco­n­omici și având în vedere indicațiile studiului geotehnic se va realiza documentație pentru o investitie maximală (adăpost ALA+S1+S2+P+9 – 40 de apartamente  circa  72 locuri de parcare la nivelul subsolului S1 si S2, 24 locuri de parcare la nivelul solului), investiție medie (S1+P+9 – 40 de apartamente, cca. 36 locuri de parcare la nivelul subsolului S1 și cca. 24 locuri de parcare la nivelul +-0,00) sau minimală (P+9 – 40 de apartamente – cca. 24 locuri de parcare la nivelul solului), conform .