Terminalul de Sosiri Externe de la Aeroportul Timișoara va fi gata în 2020

Terminalul de sosiri externe de la Aeroportul din Timișoare este la faza de structură de rezistență, susține Dan Idolu, directorul aeroportului, citat de Opinia Timișoarei. S-a finalizat fundația, structura de beton, dar a venit și structura metalică. Estimăm că în primul trimestru al anului 2020 să fie finalizat, a spus acesta.

La finalul anului trecut, un contract de peste 30 de milioane de lei, adică 6,4 milioane de euro, pentru construirea unui Terminal de Sosiri Externe. Jumătate din suma este alocată din fondurile proprii ale Aeroportului din Timișoara, iar cealaltă jumătate vine din fonduri europene și din bani de la Ministerul Transporturilor.

Acest terminal va avea 4.383 de metri pătrați și va fi pregătit pentru 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje și 10 puncte de control al documentelor, respectiv 3 puncte de control vamal. Terminalul pregătește aeroportul pentru a susține un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimată pentru următorii ani.

 

După ce va fi finalizat acest nou terminal, urmează că reprezentanții Aeroportului Timișoara să treacă la treaba pentru construirea unui Terminal pentru Plecări Externe. Pentru acesta a fost solicitat, deja Acordul de Mediu.

Terminalul de plecări externe costă, conform Studiului de Fezabilitate, 184.505.604 lei cu tot cu TVA, adică peste 39 milioane de euro.

Acest terminal va fi unul cu mult mai mare, va avea 12.000 de metri pătrați. De asemenea, va avea control pentru bagaje, check-în, control de securitate, sala de așteptare pentru îmbarcare spațioasă, pentru că pasagerii pot aștepta până la 2 ore. Numai sistemele de securitate costă 51 milioane de lei, au explicat reprezentanții Aeroportului Timișoara.

Terminalul de plecări va intră în lucru în anul 2020 și cel mai probabil va fi finalizat în anul 2021, scrie Opinia Timișoarei.