Apartamentele boutique, noul trend de dezvoltare imobiliară din Nordul Bucureștiului

Dezvoltările imobiliare din nordul Bucureștiului au creat un pol important de construcție pentru proiectele imobiliare premium și ultra premium, fiind zona unde au și apărut numeroase spații de birouri. Tocmai de aceea dezvoltarea de proiecte rezidențiale a luat avânt puternic în ultimii 5 ani, datorită cererii în creștere pentru locuințe noi. Așa au apărut proiectele rezidențiale cu pretenții, dar accesibile la preț pentru clienții care au buget mediu.

Proiectele imobiliare de tip boutique sunt preferate de clienți atunci când vine vorba de cumpărarea unei locuințe în zona de Nord a Bucureștiului pentru că oferă în primul rând intimitate, fiind imobile cu puține apartamente, sunt construite cu materiale sustenabile și au finisaje excelente. Aceste proiecte sunt dezvoltate în locații apropiate de spațiile de birouri, de centre comerciale sau de mijloacele de transport.  (IMOTECA , Rafaela Nebreda)

Odyssey Investments dezvoltă un proiect nou de apartamente boutique în zona Băneasa din Nordul Bucureștiului și demarează construcția unui alt proiect pe care îl va construi așa cum spun clienții

Odyssey Aviatorilor este un nou proiect boutique ce se va construi aproape de Parcul Herăstrău și Kisseleff. Locuințele sunt bazate pe un concept unic prin care clientul își personalizează singur viitoarea casă și își alege inclusiv compartimentarea acesteia.

Este un proiect diferit în care vrem ca amprenta locatarului să se vadă în locuință. Bineînțeles că fiecare client va beneficia de consultanță din partea noastră și fiecare va fi îndrumat in decizii pentru a găsi împreună cea mai bună soluție adaptată nevoilor. Poate o familie are mai multă nevoie de spațiu în dormitor sau în bucătărie, alții poate își doresc o baie spațioasă. Totul se face la cererea cumpărătorului, același lucru fiind valabil și la finisaje. (MIHAI NISTOR – CEO Odyssey Investments)

Odyssey Aviatorilor este un proiect ultra exclusivist ce aduce pe piața imobiliară o nouă abordare în privința construcției de locuințe, fiind adaptat dorințelor și nevoilor viitorilor locatari. Un avantajul major al proiectului este poziționarea, fiind foarte aproape de spații de birouri, de metrou Aviatorilor, de parcuri și mijloace de transport.

Am ales să construim apartamente boutique în zona de Nord pentru că cererea pe acest segment este in creștere. Oamenii vor locuințe de calitate, poziționate bine, să aibă aproape locurile de muncă și să ajungă ușor la zonele de retail, metrou și in parc. Este un segment pe care piața imobiliară din România abia acum il cunoaște și din câte vedem, chiar este căutat. (MIHAI NISTOR – CEO Odyssey Investments)

Dezvoltatorul Odyssey Investments nu este la primul proiect de locuințe boutique în Nordul Bucureștiului. În prezent compania are în derulare și construcția Odyssey Băneasa, prețurile pentru un apartament cu 2 camere pornesc de la 90.000 euro.

Odyssey Băneasa este un imobil de S+P+5 cu doar 15 apartamente. Imobilul este în construcție și va fi gata în decembrie 2020.

Am observat un interes crescut pentru locuințele de tip boutique in ultimii ani, chiar prin campaniile făcute de Imoteca. În general acestea sunt locuințe foarte scumpe, dar la Odyssey Băneasa am reușit să obținem prețuri comparabile cu cele ale apartamentelor vechi din zonă, dacă ne raportăm la costurile pe metrul pătrat. (MIHAI NISTOR – CEO Odyssey Investments)

Odyssey este localizat în zona Băneasa, aproape de cartierul Aviației și va avea acces rapid către toate punctele de interes din zona de Nord. Dezvoltatorul mai are încă două proiecte de tip boutique în zona de Nord a Capitalei finalizate și vândute: Odyssey Herăstrău și Odyssey Polona.

Trendul este de a se construi mai multe astfel de imobile și pe viitor

Potrivit Imoteca The Residential Experts, în portofoliul companiei în ultimii ani au început să apară mai multe astfel de proiecte, în prezent 70% dintre proiecte fiind de acest gen. Explicația este legată de terenurile libere din Capitală care sunt tot mai puține, mai ales în zona de Nord. Astfel, dezvoltatorii care au câte un teren bine poziționat construiesc apartamentele de tip boutique pentru că se vând mai repede, sunt preferate mai ales că oferă intimitate și sunt construite în zone bune.

Imoteca The Residential Experts are în portofoliu proiecte de înaltă calitate, aceasta fiind o garanție pentru viitorii clienți că achiziționează o locuință durabilă, cu finisaje superioare. Imoteca are în portofoliu 35 de proiecte rezidențiale noi în București și Ilfov, cele mai fiind premium și ultra premium.