Saint-Gobain România se implică în proiectul BIG BUILD 2019

Saint-Gobain România furnizează materiale de construcţie din gamele ISOVER, Rigips şi Weber pentru evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2019, realizat în parteneriat cu Habitat for Humanity România în Vaideeni, judeţul Vâlcea. Acesta vizează construirea a 10 case – garsoniere și apartamente construite pe structură de lemn – în sistem duplex şi triplex pentru membrii comunităţii locale, familii care trăiesc în condiții greu de imaginat și care au fost afectate de inundații în 2014.

 

Pe lângă materialele folosite în construcţia caselor, Fundaţia Saint-Gobain Initiatives a acordat sprijin financiar în valoare de 30.000€, pentru a oferi familiilor aflate în nevoie șansa la condiţii de locuire decente. De asemenea, o echipă de angajaţi ai companiei participă pe 10 octombrie la ridicarea caselor pe şantierul de la Vaideeni, împreună cu peste 200 de voluntari naționali și internaționali.

 

“Sprijinim și implementăm în mod constant proiecte de responsabilitate socială, atât prin suport financiar cât şi prin materiale de construcţii, oferind astfel persoanelor defavorizate acces la spații de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic și prietenoase mediului înconjurător, sporind confortul şi bunăstarea comunităţii în care activăm. Ne bucurăm că alături de partenerii noştri de la Habitat for Humanity România ne-am putut implica într-un nou proiect de impact pentru cei aflați într-o situație vulnerabilă, în conformitate cu viziunea Fundaţiei Saint-Gobain de a contribui la dezvoltarea comunităţilor locale.”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

 

Pentru a marca Ziua Mondială a Habitatului și a atrage atenția asupra condițiilor precare în care locuiesc peste 5 milioane de români, Habitat for Humanity România organizează de 11 ani evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD. Prin intermediul acestuia, Habitat for Humanity România ajută în doar 5 zile familiile-partener care locuiesc în prezent în containere sau în case construite din materiale improprii să aibă condiții de viață mai bune. De asemenea, membrii celor 10 familii lucrează la construcția și finalizarea caselor alături de voluntari.

 

De peste 10 ani, prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător. Funcționarea acesteia se bazează pe participarea activă a angajaților Saint-Gobain care transmit Fundaţiei propuneri de proiecte locale de asistenţă socială, iar în cazul calificării proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.