S-a finalizat construcția parcării etajate din sudul Capitalei

Urmare a unei investiții de 22.672.002,60lei și amenajată într-una dintre cele mai aglomerate zone din București, la intersecția Șoselei Berceni cu Șoseaua Olteniței, parcarea de la Piața Sudului este prima construcție etajată de tip “park&ride”, modulară, din panori metalice, construită în ultimii 30 de ani în București, scrie Cotidianul.

Parcarea are o suprafață desfășurată de 4950 metri pătrați,  o capacitate de  305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj și terasă.  La parter, au fost configurate 86  de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar două locuri motocicletelorTotodată, la etaj, pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. In afara spațiilor din interior, parcarea de la Piața Sudului beneficiază și de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități, conform publicației amintite.

Parcarea de la Piața Sudului va avea o dublă funcțiune. Ea va asigura atât deservirea celor care tranzitează zona și caută un spațiu de tip park&ride, pentru a-și lăsa mașina în siguranță și pentru a traversa orașul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun cât și a celor care locuiesc în apropiere și au nevoie de o parcare de reședință.

Realizată pe o structură metalică, menită să îi asigure rezistența, cu fațade, confecționate din materiale ușoare (aluminiu), perforate, care să permită o cât mai bună ventilație a aerului și în care sunt încorporate instalații electrice de tip LED, pentru un efect arhitectural deosebit,  noua parcare de la Piața Sudului oferă condiții de maximă siguranță pentru șoferii care o vor folosi.

Pe de o parte, parcarea îndeplinește toate cerințele impuse de normele de siguranță la incendiu, iar pe de altă parte, este supravegheată non stop de peste 30 de camere video.