Vitalis Consulting coordonează cinci proiecte pentru dezvoltatorul One United Properties

Compania de consultanță în construcții Vitalis Consulting coordonează în prezent 5 proiecte imobiliare de anvergură, în valoare totală de peste 200 milioane de euro și cu o suprafață de peste 170.000 mp, pentru One United Properties, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața din România.

 

Proiectele aflate în dezvoltare au atât destinație de birouri, cât și rezidențială și mixed-use, toate purtând amprenta filosofiei de business a dezvoltatorului: cele mai înalte standarde de calitate în construcții, implementarea practicilor de construcție inovatoare ce se transpun în clădiri eficiente din punct de vedere energetic, conturând un mediu de lucru și viață mai sănătos, sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător.

 

Vitalis Consulting oferă pentru aceste proiecte servicii de management al construcțiilor variate, printre care: Project Management, Cost Management, Dirigenție de Șantier, Coordonare Sănătate și Siguranță în Muncă, Monitorizare Proiect.

 

Despre Vitalis Consulting

 

Vitalis Consulting este una dintre cele mai importante companii de consultanță în construcții din România, având mai mult de 13 ani de experiență în domeniu și o echipa de peste 80 de profesioniști.

 

Compania oferă servicii de Project și Cost Management, Fit-out Management, Dirigenție de șantier, Monitorizare de Proiect, Due Diligence Tehnic, Coordonare SSM și Certificare energetică pentru proiecte de amploare, atât în țară, cât și peste hotare in Marea Britanie, Ucraina și Republica Moldova, având sub coordonare atât proiecte de birouri, cât și rezidențiale, industriale, retail, comerciale și hoteluri. De-a lungul activității sale Vitalis Consulting a livrat peste 400 de proiecte imobiliare în aproximativ 4,150,000 mp construiți pentru 300 de clienți locali și internaționali.

 

Calitatea serviciilor și profesionalismul echipei a fost recunoscut pe parcursul anilor în cadrul CIJ Awards Gala, unul dintre cele mai importante și longevive evenimente de premiere din domeniul real estate din România, unde compania a câștigat 6 premii pentru „Cea mai bună companie de Project Management a anului”, din 10 nominalizări, în patru ani consecutivi (2011-2014) și în 2017-2018, anul acesta fiind din nou pe lista nominalizărilor pentru aceeași categorie.

 

Despre dezvoltator si colaborarea cu Vitalis Consulting

 

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București. Înființată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, One United Properties este cunoscută pentru dezvoltări emblematice cum ar fi One Floreasca City, One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle sau One Herăstrău Plaza. One United Properties are mai multe dezvoltări rezidențiale de ultimă generație finalizate (376 de unități), în construcție (mai mult de 500 de unități) și care urmează a fi finalizate (mai mult de 1.000 de unități) în zona centrală și de nord a Bucureștiului.

 

Începând cu 2017, împreună cu Ionuț Dumitrescu, a fost  înființată divizia de birouri, care are astăzi un portofoliu existent de 35.000 mp (business park-ul One North Gate și clădirea One Victoriei Center) și birouri în dezvoltare și construcție de 150.000 mp (One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park și One Verdi Park). Toate clădirile dezvoltate dețin certificări superioare de sustenabilitate și eficiență energetică, compania fiind de altfel premiată la numeroase gale și conferințe din domeniu.

 

În 2018 One United Properties începe colaborarea Vitalis Consulting, una dintre cele mai importante companii de consultanță în construcții din România, urmând ca în următorii ani dezvoltatorul imobiliar să livreze alături de aceștia proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, proiecte ce vor aduce pe piața de birouri moderne din România peste 100.000 mp și vor crea aproximativ 500 de unități rezidențiale de lux.

 

Vitalis Consulting are o experiență vastă, de peste 13 ani, în coordonarea proiectelor de construcții, atât în România, cât și în străinătate, având în portofoliu peste 40 de proiecte de birouri finalizate sau în plin proces de construcție, în București și în alte mari orașe regionale, precum Iași, Timișoara, Cluj și Craiova și în jur de 30 de proiecte rezidențiale dezvoltate la nivel național.

 

5 proiecte de anvergură, peste 200.000.000 EUR investiți, mai mult de 170.000 mp de birouri, unități rezidențiale și mixte în construcție

 

  1. One Herăstrău Plaza – proiect rezidențial exclusivist dezvoltat în partea de nord a Capitalei

 

One Herăstrău Plaza a marcat începutul colaborării dintre Vitalis Consulting și One United Properties, la începutul anului 2018. Proiectul este unul rezidențial exclusivist, localizat în partea de nord a Bucureștiului, în zona Herăstrău-Aviației. Complexul conține 156 de apartmente și se află la numai câteva minute distanță de Lacul Floreasca, parcul Herăstrău și Promenada Shopping Mall.

 

 

  1. One Verdi Park – proiect multifuncțional, ce urmează a fi dezvoltat în zona Bd. Barbu Văcărescu

 

One Verdi Park se va ridica într-o zonă consacrată a Capitalei, cu perspective importante de dezvoltare. Proiectul este unul mixt, iar construcția prevede două turnuri, unul de birouri și unul rezidențial, de 75 m înălțime, cu vederi panoramice asupra lacurilor Floreasca și Tei, precum și asupra întregului oraș.

 

Cele două turnuri vor fi conectate de un spațiu comercial de 2.200 mp la parter. Pentru acest proiect, dezvoltatorul dă startul în această toamnă lucrărilor de construcție, livrarea fiind estimată pentru trimestrul patru 2021.

 

Turnul de birouri va avea 21.000 mp GLA și P+17, în vreme ce turnul rezidențial va fi format din 134 de apartamente și va avea P+20. Acesta din urmă împreună cu cel mai mare turn de la One Mircea Eliade vor reprezenta cele mai înalte blocuri de locuințe exclusiviste din București.

 

  1. One Tower – clădirea de birouri parte din ansamblul multifuncțional One Floreasca City

 

One Tower reprezintă componenta office din cadrul proiectului multifuncțional One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties la intersecția bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. One Tower a obținut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanță a unei clădiri în faza de construcție de pe piața românească.

 

One Tower are o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 24.000 mp. Totodată, va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.400 mp, cu o formă regulată ce va oferi utilizatorului lumină naturală şi o utilizare extrem de eficientă a spaţiului. Clădirea de clasă A va oferi o privelişte unică asupra lacurilor şi parcurilor din împrejurimi şi o vedere panoramică de neegalat.

 

Printre beneficiile oferite chiriaşilor se numără și 460 de locuri de parcare şi facilităţi pentru transport alternativ atât pentru transport în comun, cât și individual. Clădirea va fi dotată şi cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar şi cu o parcare numeroasă pentru biciclete, vestiare şi duşuri.

 

  1. One Peninsula – cartier de lux ce urmează a fi dezvoltat pe malul Lacului Floreasca

 

Proiectul One Peninsula va revoluționa conceptul de lux în sectorul rezidențial românesc și va fi unul de înălţime redusă, dezvoltat în proximitatea centrului de birouri din zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Acesta va conține dotări și facilități de ultimă generație. Proiectul se dezvoltă pe un teren cu o suprafață de peste 25.000 mp și deschidere către Lacul Floreasca.

 

 

 

  1. One Cotroceni Park – un ansamblu multifuncțional office, retail și rezidențial, creat sub un concept inovator

 

One Cotroceni Park va da o nouă dimensiune conceptului Work – Live – Shop de pe piaţa locală. Proiectul va cuprinde nouă blocuri cu circa 800 de apartamente şi birouri cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 80.000 metri pătraţi, spaţiile de la parterul clădirilor fiind alocate într-o proporţie semnificativă zonei de retail.

 

Componenta office va contura un business park unic, ce poate oferi companiilor în cautarea unei soluții de eficientizare a sediului o suprafață per etaj ce poate ajunge până la 8.000 mp, o premieră pe piața bucureșteană. Parcul de afaceri va fi dezvoltat în două faze de 44.000 mp, respectiv 34.000 mp și vine cu un concept inovator: cele două corpuri de clădire în formă de L oferă suprafețe per etaj începând de la 4.800 mp, până la un floor-plate ce poate ajunge la 8.000 mp.

 

Proiectul este gandit cu un concept „dual”, propunând atât suprafețe clasice pentru un parc de afaceri, cât și spații la etaje superioare cu terase tip „rooftop garden”, dedicate exclusiv chiriașului de la etajul respectiv. Pentru un nivel ridicat de confort, One Cotroceni Park va fi direct conectat la viitoarea stație de metrou Academia Militară printr-un pasaj subteran. Nivelul subteran, dedicat parcărilor, va beneficia de 10 căi de acces pentru o bună circulație în cadrul complexului.

 

Păstrând viziunea eco a dezvoltatorului, One Cotroceni Park va fi certificat LEED (targetând nivelul LEED PLATINUM) și WELL, cu accent pe îmbunătățirea sănătății și a bunăstării angajatului prin calitatea mediului de lucru.