AFI Europe și NEPI Rockcastle semnează achiziția portofoliului de birouri din România al NEPI

AFI Europe N.V. și NEPI Rockcastle anunță astăzi finalizarea tranzacției de achiziție a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle din România, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 118.500 metri pătrați . Valoarea tranzacției depășește 300 milioane de euro.

Portofoliul achiziționat este format din patru proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri
de birouri situate în București și Timișoara:

– Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, București, GLA 36,470 metri pătrați;

– The Lakeview, situat pe str. Barbu Vacarescu 301-311, București, GLA 25,907 metri pătrați;

– Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, București, GLA 8,203 metri pătrați;

– Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timișoara,
GLA 47,936 metri pătrați.

 

„Achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziții de proprietăți generatoare de venituri care vor consolida poziția noastră pe piața românească”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România și Republica Cehă.

Tranzacția a fost consiliată de CMS (juridic), Ernst&Young (financiar), JLL (comercial).

 

AFI Europe Romania este una dintre cele mai mari companii de pe piața imobiliară. Compania a finalizat și are în curs de dezvoltare proiecte majore pe segmentele retail, office și rezidențial în București, Ploiești și Brașov.

În urma acestei tranzacții și odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va administra un portofoliu de 282.000 metri pătrați GLA de birouri, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.