Au fost inaugurate primele apartamente verzi din proiectul LOFT green apartaments

Compania Ecovillas anunță finalizarea primelor 44 de apartamente verzi din România pe care le construiește în proiectul rezidențial LOFT green apartaments, cu o valoare totală a investiției de 10 milioane de euro.

Locuințele sunt încălzite/răcite cu pompe de căldură geotermice, o tehnologie importată din Suedia, ce respectă normele europene pentru reducerea poluării cu locuințele. „Pompele de căldură sunt printre cele mai eficiente sisteme de încălzire, fiind o tehnologie capabilă să atingă cea mai înaltă clasă energetică A+++”, a declarat Gabriel Focșeneanu – manager proiect LOFT green apartaments.

Apartamentele nu poluează, au zero emisii de carbon, fiind în întregime prietenoase cu mediul
înconjurător

Complexul este în întregime ecofriendly, nu este racordat la gaze și are 100% energie regenerabilă. De asemenea, locuințele au costuri mai mici cu 90% la încălzire și răcire față de un apartament standard. Arhitectura blocurilor este bioclimatică, fiind construite la standard de casă pasivă, cu o izolație foarte bună, geamuri speciale, pentru a reduce la zero pierderile de căldură din locuințe.

Astfel, încălzirea într-o lună de iarnă nu depășește 1 leu/metrul pătrat. „Proiectul LOFT green apartments este un concept unic în România, pe care îl dezvoltăm în Mogoșoaia. Am ales această locație pentru a putea oferi clienților locuințe de calitate, cu tehnologii inovative, dar cu prețuri comparabile cu apartamentele din București”, a mai spus  Focșeneanu.

Prețurile pentru o garsonieră pornesc de la 43.000 de euro + tva 5%, iar un apartament cu 3 camere se vinde cu 79.000 euro + tva 5%. Primul bloc de patru etaje este gata, în prezent se lucrează la cel de-al doilea. Complexul are în total 3 blocuri cu 154 de apartamente diferite.

Design interior în stil soft loft, aliniat tendințelor europene în materie de design

Designul interior al apartamentelor este unul exclusivist, de tip loft, ce îmbină elemente precum cărămida și betonul cu finisaje interioare de calitate. Acest tip de design este foarte căutat și apreciat în marile capitale europene, fiecare apartament având elemente de unicitate.

Compania Ecovillas a mai construit în trecut alte 32 de case pasive pe care le-a livrat în anul 2016, folosind același sistem de încălzire cu pompe de căldură geotermice, ce s-a bucurat de un real succes. În prezent, pe lângă complexul LOFT green apartaments, EcoVillas dezvoltă un alt proiect de case, tot în Mogoșoaia.