Un investitor a achiziționat de la Forty Management un pachet de 35 de apartamente pentru 3,4 milioane euro

Un grup investițional a contractat cu 3,4 milioane de euro plus TVA, 35 de apartamente cu două camere în proiectul rezidențial Central District 4 Elemente, dezvoltat în zona Titan, pentru a le închiria ulterior.

Investitorul a achiziționat și propunerea de mobilare completă a Forty Management pentru aceste apartamente, împreună cu 35 de locuri de parcare.

Conform unui studiu comandat catre imobiliare.ro efectuat pentru aceasta zona, un apartament nou cu 2 camere, complet mobilat și cu loc de parcare se închiriază in medie cu 600 euro/luna,  ceea ce aduce un randament investitional de 7,4%/an, fără a adăuga câștigul de capital generat de eventuala apreciere a prețurilor apartamentelor.

În cadrul tranzacției pentru cele 35 de apartamente, Forty Management a oferit toate serviciile necesare acestui concept de buy&rent: o clădire certificată verde (ceea ce înseamnă costuri de mentenanță redusă), un proiect premiat international, cu potențial ridicat de creștere a valorii, conceptul și mobilarea, firma care se va ocupa de închirierea și administrarea acestor apartamente, până la un regulament de bună vecinătate.

„Rezidentialul este interesant dacă te uiți acum la el ca piață de investment. Există proiecte speciale, precum Central District 4 Elemente, unde yield-ul generat de acest concept buy&rent este similar cu ultimele tranzactii pe zona office, dar care necesită investiții de zeci de milioane de euro. Avantajele acestor produse investiționale sunt capacitatea de absorbi eventualele șocuri ale pieței imobiliare, siguranța și stabilitatea, costul mic de acces la un astfel de yield, dar și capacitatea de a transforma în bani produsul imediat, în orice moment”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Central District 4 Elemente este un proiect mixed-use cu 204 apartmente și 1.500 mp de zonă comercială și va fi finalizat în toamna acestui an, fiind primul proiect rezidențial mixt din România cu pistă de alergare pe acoperiș și cinema exterior.

Central District 4 Elemente este un proiect pre-certificat “Clădire Verde” și câștigator al “Mixed-Use Development Romania” la International Property Awards 2020, Londra.

Forty Management va demara luna viitoare și construcția Central District Viitorului134, un proiect mixt, având 1.000 mp de birouri și 33 de apartamente generoase, împărțite în două imobile, cu regim de înălțime P+4R+5R și, respectiv, P+2+3R, ce comunică printr-o zonă pietonală verde.

Central District Viitorului134 este câștigatorul premiului “Dezvoltarea rezidențiala a anului” din Romania la International Property Awards 2020, Londra.

Dezvoltatorul Forty Management deja lucrează la conceptele de dezvoltare pentru două noi proiecte imobiliare amplasate în zona de nord a Bucureștiului și rămâne fidel conceptului unic impus, încă de la început, pe piață: Affordable luxury si Smart Development, adică o calitate ridicată a locuirii la prețuri decente și creșterea valorii produselor dupa finalizare.