Blue Projects a livrat clădirile de birouri Expo Business Park

Blue Projects a livrat dezvoltatorului Portland Trust cele 3 clădiri de birouri care fac parte din ansamblul Expo Business Park de pe Bulevardul Expozitiei, din nord-vestul capitalei. Clădirile au o suprafaţă totală construită de 70,500 m2, cea mai mare dintre ele fiind închiriată în întregime de ING Bank (20.000 m2). Suprafeţele utile ale celorlalte două clădiri sunt de 14,000 m2 şi 8,000 m2. Toate trei sunt proiectate să obţină certificarea BREEAM Excellent, datorită materialelor utilizate în construcţie, care au un impact minim asupra mediului. Astfel, sunt reduse semnificativ emisiile de dioxid de carbon, consumul de apă şi energie al clădirilor.

Blue Projects a fost desemnat în Mai 2017 ca furnizor de servicii de management de proiect, costuri, dirigenţie de şantier şi SSM, cât şi organizarea procedurilor de licitaţie, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de construcţie. Predarea proiectului către dezvoltator a avut loc la finalul anului 2019.

Expo Business Park a fost unul din marii câştigători la cea de a 12-a ediţie a premiilor CIJ Gala Awards, unde şi-a adjudecat toate categoriile în care a fost nominalizat: cel mai bun proiect individual de birouri din Bucureşti, cel mai bun contract de închiriere de birouri (cu ING Bank) şi marele premiu, acordat proiectului anului.