Ce pățesc cei care ridică ilegal blocuri

Primăria Cluj-Napoca dărâmă orice clădire care nu respectă parametri legali, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea, scrie Știri de Cluj. Până acum au fost demolate peste 50 de imobile, printre care și un bloc cu trei etaje, din cartierul Mărăști.

„În cazul unei construcţii care nu respectă parametrii pentru care a primit autorizaţie, de construcţie, Primăria dă amendă, mergem în instanţă şi demolăm clădirea. Sunt peste 50 de clădiri pe care le-am demolat şi sunt altele unde suntem încă în proces. Pot să vă spun că am demolat un un bloc cu trei etaje, în cartierul Mărăşti, în zona Bulevardului Bucureşti. Toate procedurile au durat aproximativ cinci ani, dar la final am reuşit să câştigăm şi am pus în executare hotărârea judecătorească”, a declarat Tarcea, în cadrul unei emisiuni radio.

Tarcea a precizat că în cazul construcţiilor din domeniul public, demolarea se poate face mai simplu, printr-o dispoziţie a primarului, însă în cazul clădirilor de pe domeniul privat, municipalitatea trebuie să meargă în instanță.

„Aş vrea să spun că, în condiţiile în care se construieşte pe domeniul public o construcţie fără autorizaţie de construire, acolo procedura este mult mai simplă, pentru că merge direct cu o dispoziţie din partea primarului şi putem să mergem la demolare. În cazul în care discutăm de clădiri din domeniul privat, acolo avem nevoie de procese”, a adăugat viceprimarul, conform publicației amintite.