CNI a finalizat reabilitarea și modernizarea unui pavilion de la spitalul județean Zalău

Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a realizat recepția la terminarea lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Pavilionului Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău (jud. Sălaj).

În urma lucrărilor derulate prin intermediul CNI, clădirea secției, declarată monument istoric și dată în exploatare în anul 1912, a fost modernizată astfel încât să poată fi respectate normele și standardele actuale de igienă și nu numai.

Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău deservește județul Sălaj, fiind singura cu acest specific (atât pentru adulți, cât și pentru copii), iar necesitatea acesteia este cu atât mai mare în contextul actual al pandemiei COVID-19.

Au fost realizate lucrări de reabilitare exterioară a clădirii (restaurare sau recondiționare fațade, uși, ferestre, refacere drenuri și sistematizări verticale), dar și lucrări de reabilitare și modernizare spații interioare (la nivelul tencuielilor, pardoselilor, tâmplăriei, instalații, inclusiv instalații fluide medicale etc.). Au fost, totodată, montate aparate gravo-magnetice și de dezumidificare.

Noua capacitate a pavilionului va fi de 62 de paturi, iar în privința dotărilor, prin intermediul lucrărilor incluse în contractul derulat de CNI, au fost asigurate ascensor pentru persoane, platformă elevatoare de acces în clădire a persoanelor imobilizate sau cu dizabilități și montcharge pentru marfă.

Valoarea totală decontată a investiției a fost de 6.078.476 lei cu TVA.

Obiectivul de investiții a fost realizat prin Subprogramul ”Unități sanitare din mediul urban” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.