Auchan și Leroy Merlin au finalizat amenajarea Unității de Suport Medical Bucureștii Noi

La începutul lunii aprilie, companiile Auchan Retail România și Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m 2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și
echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, autorităților.

Vineri, 24 aprilie, Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi a fost predată oficial autorităților române, la eveniment fiind prezenți Președintele României, domnul Klaus Iohannis, Primul Ministru, domnul Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă, domnul Dan-Paul Iamandi și Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Raed Arafat.

În cele 3 săptămâni de la inițierea proiectului, peste 50 de companii au răspuns apelului de implicare și au oferit produse, servicii sau sprijin material pentru a echipa centrul de spitalizare în cel mai scurt timp. Grație eforturilor acestora, dar și a multor voluntari care s-au implicat, prin diverse activități, amenajarea clădirii a fost finalizată și aceasta acomodează:

 350 de paturi
 spații de cazare pentru medici
 spații sanitare și dușuri pentru pacienți
 zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți
 zonă dedicată media pentru pacienți

De asemenea, clădirea beneficiază de toate utilitățile de bază, precum și de servicii conexe de funcționare a spațiului (wi-fi, curățenie, etc.), iar pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate.

„Ne bucurăm că am reușit să facem acest centru de suport medical în 19 zile și mulțumim tuturor companiilor care au răspuns apelului Auchan și Leroy Merlin precum și autorităților partenere. As vrea să salut, încă o dată, extraordinara implicare și solidaritate, exact când a fost nevoie. În același timp, colaborarea foarte bună și permanentă avută cu Ministerul Sănătății și DSU, încă din primul moment al realizării acestui proiect, ne permite astăzi să le predam clădirea conform standardelor stabilite de ei. Sper să nu o folosească niciodată.

Noi ne continuăm misiunea asumată în această perioadă, pregătind, în paralel, unitatea de suport medical din Cluj, împreună cu autoritățile de acolo.”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

„Lucrurile au avansat rapid și dovada stă în faptul că astăzi predăm unitatea de suport medical. Cum am mai spus, am pornit acest proiect fără un obiectiv anume, este doar o formă de ajutor din partea a două companii prietene, cărora le place să lucreze împreună, și a peste 50 companii care au răspuns pozitiv și prompt la apelul nostru de implicare.
Suntem mândri!” a declarat Frédéric Lamy, director general Leroy Merlin.