Comat ridică opt blocuri în zona Dacia Iași. Unul are 18 etaje

Compania Comat ridică în zona Dacia, Iași, un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje și un altul cu 6 etaje. Acesta este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiţei şi calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) şi str. Tabacului (la sud).

Proiectul Comat constă în construirea a 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje şi altul cu 6 etaje. Ansamblul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiţei şi calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) şi str. Tabacului (la sud).

Suprafaţa terenului este de aproape 23.000 mp, iar construcţiile existente vor fi dezafectate. În ceea ce priveşte parcările, acestea vor fi amenajate în subsol, în timp ce numărul locurilor va fi stabilit la faza de autorizare în concordanţă cu normele locale în domeniu, scrie Ziarul de Iași.

 

„Lucrarea urmăreşte realizarea unei compoziţii coerente din punct de vedere urbanistic şi configurarea unei estetici a ansamblului compoziţional în zona studiată, prin stabilirea unor aliniamente clare şi a unei mobilări eficiente pentru întreaga suprafaţă de teren deţinută în proprietate, în vederea asigurării perspectivelor posibile de dezvoltare a ansamblului şi a întregii zone”, se arată în proiectul de PUZ.

 

Suprafaţa totală a terenului deţinut de Comat ajunge la 22.626 mp: teren liber în suprafaţă de 17.000 mp şi peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcţii ce vor fi dezafectate.

 

În urma implementării proiectului, suprafaţa ocupată de construcţii va fi de 9.910 mp (50% din total), circulaţiile pietonale şi accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spaţiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alţi aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulaţii auto. Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin şi 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornişă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iaşi este turnul Palas (73 metri), conform Apix.ro