Au fost deschise ofertele pentru realizarea SF unui drum alternativă la DN1

CNAIR a anunțat că au fost deschise ofertele pentru contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”.

Acesta  urmărește să creeze o alternativă pentru aglomerația de pe Valea Prahovei și se referă la 2 tronsoane de drum de aproximativ 24 de km în total, care aparțin de Consiliul Județean Prahova și de Consiliul Județean Brașov. Drumul este în mare parte neasfaltat, cu sectoare de drum forestier, iar obiectivul de investiții va implica atât exproprieri de terenuri, cât și relocare de utilități.

Conform estimărilor, până la sfârșitul anului se dorește demararea procedurii de achiziție publică privind achiziția lucrărilor de execuție pentru „Reabilitarea și modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”. Achiziția presupune studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situație pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic și hidrogeologic, documentația pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică, studiul de fezabilitate, certificate de urbanism, avize, acorduri și studii specifice.

Durata estimată pentru realizarea acestor studii este de 4 luni, iar valoarea estimată este de 2.873.805 lei, fără TVA.

Finanțarea obiectivului de investiții va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și se va realiza prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.