La Oradea se va construi un complex sportiv de 45 milioane de euro

Oradea ar putea avea în 2024 un complex sportiv şi de agrement multifuncţional, cu stadion, hotel, centru spa, parcare subterană, dar şi terenuri pentru sportul de masă, o investiţie de 45,68 milioane de euro fără TVA finanţată din fonduri guvernamentale, scrie Agerpres.

Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă din mandat, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitorului stadion cu 16.291 de locuri din strada Făgăraşului.

În perioada următoare vom susţine proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naţionale de Investiţii şi Ministerului Dezvoltării, în aşa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiţii. Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuţie semnat pentru începerea lucrărilor“, a spus primarul în exercițiu Ilie Bolojan.

Acest complex va permite desfăşurarea de competiţii sportive, concerte, festivaluri şi alte tipuri de manifestări cu public numeros şi va avea rolul unui catalizator în dezvoltarea oraşului.

În cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel şi o parcare subterană cu 150 de locuri, fiind realizate totodată amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiţii naţionale şi internaţionale. Stadionul va fi realizat cu toate cerinţele pentru omologare ca stadion UEFA categoria IV şi va dispune de instalaţie de iluminat nocturnă, spaţii pentru sportivi şi oficiali, spaţii administrative şi spaţiile tehnice aferente, restaurant, facilităţi VIP, facilităţi presă, facilităţi public. Terenul de joacă va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafaţa dintre terenul de joc şi gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

Hotelul va avea cinci niveluri, 46 de camere, cu subsolul dedicat zonelor tehnice şi anexe. La parter va fi zona de recepţie a hotelului, bar, sală de conferinţe în formă de amfiteatru şi o zonă SPA cu diferite bazine de agrement, restaurant. Etajele 1 şi 2 sunt destinate camerelor de hotel,

Parcarea subterană va avea o capacitate de 150 de locuri, dintre care şase pentru persoane cu dizabilităţi. Parcarea va fi o parcare publică.

Valoarea investiţiei se ridică la 345.838.902 lei cu TVA, durata de realizare fiind de 28 de luni.