Doi tineri antreprenori construiesc apartamente de lux aproape de mall Promenada

Soții Raluca și Costel Niculae încep a doua dezvoltare imobiliară pe bulevardul Pipera, lângă Porsche, nu departe de mall-ul Promenada.

Cei doi antreprenori continuă colaborarea cu constructorul „Bolat Construct” de origine turcă pe care au avut-o în cadrul ansamblului rezidențial Pipera 1, care se finalizează acum, la o distanță de circa 50 de metri.

Investiția în noul proiect, My Place Residence, estede peste 8 milioane euro. Din aceasta sumă, terenul de 2.750 mp a costat 1,150 milioane de euro (420 euro / mp, fiind lângă bulevardul Pipera).

Constructorul turc (foto mai sus Hagi Bolat) e prezent de circa 15 ani în România, având în portofoliu lucrări la fabrica Arctic, la baza militară Deveselu, hale la mari retaileri care activează pe plan local (Billa e un exemplu) la care se adaugă lucrări în Israel și Turcia.

Pentru partea de arhitectură, investitorii au apelat la renumita firmă de arhitectură “Pintilie + Partners”.

Construcția a început în octombrie, acum se lucrează la fundație iar antreprenorii speră să-l finalizeze până la sfârșitul anului 2021.

Finanțarea

Din cei peste 8 milioane euro cât e investiția, soții Niculae vor veni “de acasă” cu o parte din bani, până la 30% din investiție e acoperită de anumiți investitori iar firma constructorului Hagi Bolat a cumpărat 12% din proiect.

La aceasta adăugăm faptul că prețul de achiziție al terenului urmează a fi achitat după ce sunt vândute majoritatea apartamentelor, conform unei înțelegeri între tinerii investitori şi firma egipteană de unde au cumpărat terenul.

În plus, pentru a fi siguri că proiectul e cu lucrările în grafic, soții Niculae au deja un credit bancar pre-aprobat de 3,5 milioane de euro. “S-ar putea să nu fie nevoie să apelăm la acest credit”, a declarat Costel Niculae, bazându-se pe faptul că deja, pentru 30% dintre apartamente există antecontracte, mai precis, promisiuni de vânzare-cumpărare.

Cu penthouse-uri şi prize pentru maşini electrice

Proiectul se adresează în primul rând expatilor dar și angajaților care lucrează în hub-ul de birouri Floreasca-Barbu Văcărescu.

Complexul rezidențial se distinge prin finisaje, dotări și prin multiplele facilități, de la piscină la sala de fitness și loc de joacă pentru copii, de la centru comercial la zona de spa și relaxare. Parcările vor avea şi borne pentru încărcarea automobilelor electrice.

My Place are 87 de apartamente de 2, 3, 4 camere și penthouse-uri cu suprafețe cuprinse între 65 mp și 200 mp. Toate apartamentele beneficiază de balcoane iar penthouse-urile de terase mari deasupra clădirii.
”Amplasarea proiectului nostru în apropierea celui mai mare hub de birouri din România îi conferă un avantaj competitiv semnificativ într-o piață în care majoritatea noilor investiții sunt localizate în cartiere cu acces mai dificil la zonele de birouri care s-au conturat deja în București”, a declarat Costel Niculae, CEO My Place.

În plus, localizarea în apropierea de două stații de metrou – Aurel Vlaicu și Pipera, precum și de ieșirea spre autostrada A3, asigură un acces facil în și dinspre oraș, dar și un timp scurt de ieșire din oraș spre celelalte zone ale țării. Totodată facilitățile de retail din zonă permit locuitorilor din complex să nu se deplaseze prea mult pentru a-și face cumpărăturile de bază și nu numai.

Complexul oferă 130 de locuri de parcare, dintre care 103 sunt subterane, iar spatiile verzi și locul de joacă pentru copii amenajate în cadrul complexului sunt menite să asigure relaxarea familiei și dezvoltarea fizică a copiilor.

”Construcția proiectului a început, iar cererile pentru locuințele din My Place nu au întârziat să apară. Ne propunem să finalizăm construcția în 2021 și având în vedere că intreg conceptul a fost foarte bine primit de un cerc restrans de cunostinte, chiar înainte să îl lansăm oficial, sperăm şi credem că vom reuși să vindem toate cele 87 de apartamente înainte de livrare”, a declarant Raluca Niculae, Business Development Manager My Place.

Facilități de hotel de 5 stele

Finisajele cuprind, printre altele: ceramică import Marazzi, parchet lemn masiv triplu stratificat, băi complet echipate cu obiecte sanitare și accesorii de calitate superioară, uşi de intrare în apartament metalice cu sistem de închidere în mai multe puncte, suprafețe mari vitrate, dormitor matrimonial cu living şi baie proprie, multiple zone de depozitare, camere generoase, cu înălțime peste medie. Camerele au o înălțime construită de 3,65 m iar înălțimea la subsol este de 4,10 m (3,65 m înălțime utilă).

În plus, imobilul este dotat cu două lifturi pentru fiecare scară, boxe de depozitare, spațiu pentru biciclete, spațiu pentru cărucioare copii, generator pentru situații de urgență, rezervor de apă și grup de pompare şi adapost apărare civilă la subsol.

Tineri dar… cu experiență în afaceri

Cei doi soți activează încă din anul 2006 în zona de business. Au început în comerț, au trecut apoi în HoReCa (restaurantul #aici de pe malul Dâmboviței, lângă magazinul Unirea) pentru ca apoi să înceapă dezvoltările imobiliare cu ansamblul Pipera1, în care au o participație. Şi în Pipera1 au lucrat cu acelaşi constructor turc, Bolat Construct.