O filială a ALRO livrează aluminiu pentru heliporturi de la spitale

ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate
în cadrul grupului, a devenit furnizor pentru una dintre cele mai sofisticate industrii, oferind produse cu valoare adăugată mare și foarte mare pentru construirea de heliporturi. Astfel, Vimetco Extrusion a încheiat un parteneriat cu ABC Development Aviation, o companie certificată de AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română) ca dezvoltator și instalator de elemente de aerodrom și infrastructură pentru dezvoltarea platformelor tip heliport fabricate în România.

Primul beneficiar al platformelor realizate din profile de aluminiu produse la Slatina este heliportul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, care deține în acest moment punțile de aterizare necesare pentru elicopterele care transportă cazuri de urgență, evitând astfel transportul rutier mai dificil și economisind timp prețios, sporind astfel șansele de a salva cât mai multe vieți. Mai mult, după realizarea cu succes a acestui proiect în Bistrița, cel de-al doilea heliport este construit în prezent la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

„De mai bine de 15 ani ne-am concentrat programul de investiții pe fabricarea produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și astăzi suntem încântați și mândri să vedem că o altă companie din Grupul ALRO a intrat în această ligă superioară și a pătruns într-una dintre cele mai sofisticate industrii, reușind să devină furnizor pentru heliporturi, un domeniu definit de o înaltă calitate, precizie în execuție și livrare la termen”, a declarat Marian
NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

„Intrând în această arie exclusivistă din industria aluminiului și finalizând acest prim proiect în conformitate cu așteptările  partenerilor, colegii noștri de la Vimetco Extrusion vor oferi un sprijin semnificativ și necesar societății, în care experiența și expertiza acumulată de-a lungul anilor vor fi aduce valoare și comunității, dar și domeniului medical din România”, a adăugat Marian NĂSTASE.

Vimetco Extrusion furnizează profile din aluminiu și produse cu valoare adăugată mare, cum ar fi conectori pentru ansamblurile de heliporturi, și dezvoltă, împreună cu ABC Development Aviation, heliporturi fabricate în România, cu materiale produse la nivel local. La rândul său, ABC Development Aviation certifică produsele finale și realizează instruirea privind utilizarea corectă a acestora.

„Parteneriatul semnat cu ABC Development Aviation și finalizarea primului nostru heliport demonstrează că investițiile destinate fabricării produselor sofisticate din aluminiu sunt de succes și semnificative susținând sectoare-cheie din România”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație al Vimetco Extrusion. „De asemenea, sunt mândru să primesc, în numele întregii echipe, aprecierea partenerilor în ceea ce privește produsele
noastre care îndeplinesc cu succes toate specificațiile tehnice, criteriile de calitate și condițiile de livrare solicitate în acest sector extrem de exigent”, a adăugat Igor HIGER.

După finalizarea primelor heliporturi, alte două proiecte similare sunt, în prezent, în discuții, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

„ABC Development Aviation a identificat nevoia de platforme de heliporturi la nivel național și a dorit să ofere soluții specifice necesităților segmentului platformelor metalice pentru aterizare – decolare destinate heliporturilor construite pe terasele spitalelor”, a declarat Attila MARTON, Director General al ABC Development Aviation. „Până de curând, acestea erau exclusiv importate, așadar suntem bucuroși că am reușit să dezvoltăm, cu sprijinul partenerului
nostru, Vimetco Extrusion, un proiect care îndeplinește cerințele reglementărilor aeronautice aplicabile și care oferă un plus de valoare în raport cu prețul de achiziție”, a adăugat Attila MARTON.