Ce soluții au angajatorii și managerii companiilor de construcții pentru perfecționarea angajaților

Pe lângă ritmul de viață extrem de alert cu care ne-am obișnuit, acest an a venit cu o situație nouă – pandemia Covid-19, care a bulversat lumea și modul în care se realiza munca și educația.      Companiile din domenii precum construcții, arhitectură, proiectare și inginerie caută continuu soluții de adaptare la noua situație, pe cât posibil fără a fi afectată calitatea proiectelor și a muncii în general.

Cursurile clasice sau face to face erau până nu demult principala modalitate de perfecționare profesională, la care antreprenorii și managerii firmelor de proiectare și construcții apelau pentru a-și instrui angajații. În contextul actual, pe fondul pandemiei, cele mai multe cursuri se susțin online, iar tehnologia ajută în acest sens, facilitând învățarea la distanță.

Organizarea și susținerea cursurilor online a pornit inițial ca o necesitate, dat fiind că susținerea lor în varianta clasică, într-un spațiu fizic, nu mai era posibilă. Treptat, s-a constatat că această soluție este una avantajoasă din multe puncte de vedere. În rândurile următoare vom enumera condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cursanții pentru a urma cursuri online, dar și avantajele acestora.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a participa la un curs online

Urmarea unui curs online necesită condiții minime, astfel că aproape orice angajat poate participa de acasă sau de oriunde s-ar afla. Acestea ar fi: un spațiu confortabil, ferit de zgomote și alți factori perturbatori, calculator sau laptop cu conexiune bună la Internet, programul instalat, căști și microfon și/sau alte accesorii în funcție de specificul cursului online (eventual un al doilea monitor). Se recomandă ca telefonul mobil să fie păstrat pe modul silențios pentru a nu fi distrasă atenția în timpul desfășurării cursului.

Avantajele cursurilor online

  1. Cursurile online oferă foarte multă mobilitate. Cursanții pot învăța de acasă sau de oriunde în lume. Aceștia se pot bucura de confortul casei pe toată durata unui curs online.
  2. Economie de timp și bani. Un curs clasic poate necesita o deplasare de zeci sau chiar sute de km. În varianta online, se economisește timp prețios, dar și bani, care ar fi fost cheltuiți pentru deplasare și chiar cazare în cazul în care cursul s-ar fi susținut în alt oraș.
  3. Cursurile online permit urmarea a mai multe cursuri simultan. Timpul salvat pentru deplasare la un curs desfășurat într-un spațiu fizic poate fi valorificat urmând un alt curs online sau pentru alte activități utile.
  4. Angajații care participă la cursuri online își gestionează și organizează singuri timpul, ceea ce ajută la dezvoltarea autodisciplinei, care poate fi considerat un avantaj indirect.
  5. Urmarea unui curs online presupune un cadru de învățare mult mai relaxat. Acasă, la hotel sau într-o cafenea va fi o atmosferă destinsă, în care cursanții se simt mult mai relaxați decât într-o sală de curs.
  6. Urmarea unui curs online include de cele mai multe ori și susținerea examenului tot în varianta online. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru persoanele care nu se simt confortabil în prezența unui evaluator și se concentrează mai bine atunci atunci când sunt singuri.
  7. Calitatea cursurilor online este aceeași cu a cursurilor clasice. Cursanții pot adresa întrebări instructurilor și celorlalți participanți.

Companiile care organizează cursuri se adaptează situației actuale și susțin cursuri online, care sunt la fel de eficiente ca cele desfășurate într-un spațiu fizic. Astfel de cursuri sunt susținute de instructori certificați, prin urmare nu este afectată calitatea cursurilor. Managerii companiilor de proiectare și construcții își pot perfecționa echipele de proiectare, de arhitecți și designeri prin înscrierea lor la . Investiția în cursuri online cu traineri atestați se va reflecta ulterior în calitatea, varietatea și complexitatea proiectelor, care nu poate fi decât un pas înainte pentru companiile respective. Un avantaj major al acestor cursuri este că, după finalizarea lor, angajații care au participat la cursurile respective pot susține examenul de certificare, ca o dovadă a cunoștințelor dobândite și a progresului făcut în dezvoltarea personală și profesională.

All About Visual Communication - Dialog Textil