Leroy Merlin a cumpărat 2 ha de teren şi o clădire în Braşov

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin a cumpărat o clădire de aproximativ 7.500 de metri pătrați și un teren de aproximativ 2 hectare în Brașov de la Mitiska REIM, proprietarul unei rețele de parcuri de retail. Achiziția permite Leroy Merlin să deschidă al doilea magazin din Brașov. Tranzacția a fost intermediată de agenția Cushman & Wakefield Echinox.

Mitiska, un investitor belgian specializat în dezvoltarea și administrarea de parcuri de retail, deține pe piața locală 21 de proiecte operaționale. Proprietatea din Brașov, care a fost ocupată de un magazin Praktiker, este compusă dintr-o clădire de circa 7.500 mp și un teren de aproximativ 2 hectare și nu reprezentă un activ esențial în portofoliul companiei.

Cu o rețea formată din 18 magazine, Leroy Merlin este unul dintre cei mai mari și mai dinamici jucători din piață locală de bricolaj. Retailerul este prezent în Brașov printr-un magazin situat în zona de nord a orașului, iar prin deschiderea celui de-al doilea magazin în proprietatea recent achiziționată, Leroy Merlin își va putea deservi mai ușor clienții din zona de sud a orașului, precum și pe cei din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Alecsandra Atanasiu, Transaction Support Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm că am putut asista vânzătorul să finalizeze această tranzacție într-o perioadă cu multe provocări în piața imobiliară. Această tranzacție dovedeşte faptul că piața imobiliară este în continuare activă și există un interes ridicat din partea investitorilor de a-și consolida portofoliul de active în România.”