Prima imagine cu schița viitorului stadion Dinamo

Dinamo va avea un nou stadion modern în viitorul apropiat iar ministrul de interne, Marcel Vela, a oferit ultimele detalii despre acest proiect. ”Stadionul nou e dedicat echipei de seniori, care are o altă componentă juridică, o altă structură. Nu ține de MAI. Actualul stadion va fi folosit de celelalte echipe și de această Academie”, a spus minsitrul.

„Am intensificat demersurile pentru finalizarea acestui proiect. Avem această schiță pe care am primit-o de la CNI. S-a alipit terenul din zona Velodromului. Bucata de teren aferentă dezmembrării o vom înainta către CNI. Soluția finală este adaptarea stadionului pe bucata de teren înaintată, iar atunci ne vor ieși cu exactitate cotațiile, forma și toate aspectele. Proiectul se desfășoară cu o viteză alarmantă. Facem toate demersurile și stadionul va fi realizat”, a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

 

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

Stadionul Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. Bătrânul stadion a fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.