Brikston și Siceram vor fuziona

Unul dintre cei mai mari competitori de pe piața materialelor de construcții, Leier, anunță fuziunea celor două companii cu profil ceramic din portofoliul său: Brikston Construction Solutions SA și Siceram SA, începând cu 1 Ianuarie 2021. Decizia întărește planurile de dezvoltare strategică ale Grupului în România. Mai mult, CEO-ul companiei, Thomas Ebner, și-a anunțat interesul pentru viitoare investiții sau achiziții la nivel național. Odată cu finalizarea fuziunii, activitățile celor două companii vor continua sub entitatea Brikston Construction Solutions, cu două puncte de lucru, coordonate de cei doi Directori Generali, Adrian Mînzat la Iași și Mihaela Hadiner la Sighișoara.

În ultimii ani, Leier a implementat o strategie de creștere intensivă și extensivă pe piața din România. Astfel, în anul 2018, Grupul austriac a preluat Brikston Construction Solutions SA din Iași, unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței de zidărie ceramică de la nivel național. În 2020, prin preluarea Siceram SA Sighișoara – singura fabrică de țiglă ceramică din România,

Leier a realizat a doua achiziție importantă pe această piață. Investițiile intensive realizate în cele două fabrici s-au materializat prin dotarea secțiilor de producție, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați și dezvoltarea portofoliilor de produse. Pe lângă cele două fabrici cu profil ceramic, Leier mai deține în România alte trei puncte de lucru, în Alba, Cluj și Arad, în care sunt realizate materiale prefabricate de beton.

“Această fuziune marchează o etapă importantă în dezvoltarea afacerilor Leier în România, Grupul devenind astfel unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din țară. Fuziunea demonstrează capacitatea Grupului de a face investiții de succes și de a dezvolta fiecare punct de lucru, integrându-l în Grupul Leier. Credem cu tărie în potențialul pe care piața românească îl are și, tocmai de aceea, ne îndreptăm atenția către fiecare punct de lucru al
nostru și implicit către piața pe care acesta îl deservește, pentru a oferi clienților cele mai bune soluții pentru construcțiile lor.”, a declarat Thomas Ebner, CEO Leier România.

Grupul preconizează pentru business-urile din industria ceramică rezultate financiare pozitive în anul 2020. Fabrica de la Iași estimează o usoară creștere a cererii pentru zidărie ceramică, fiind una dintre cele mai profitabile și productive companii la nivel național. Și fabrica de la Sighișoara a înregistrat în 2020 o creștere a cererii pentru gama de cărămizi, precum și pentru țigla ceramică, un produs fabricat într-o secție modernă de producție.

„Leier Brikston deservește piața de zidărie românească și pe cea din Republica Moldova, produsele noastre fiind prezente în întreaga rețea DIY de la nivel național. Procesul de fuziune dintre cele două fabrici ale Grupului Leier este o etapă de dezvoltare la nivelul întregului Grup, ce ne permite unificarea politicilor și lărgirea portofoliului atât de produse ceramice cât și de produse prefabricate din beton”, a declarat Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston.

„Fuziunea dintre Siceram și Brikston fundamentează prezența noastră de la nivel național și vine ca un răspuns firesc și strategic la planurile de dezvoltare regională ale Grupului. În plus, această nouă etapă reprezintă pentru noi un proces de accelerare a capabilităților și o oportunitate de dezvoltare a portofoliului” a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Portofoliul Grupului Leier oferă în prezent următoarele produse: materiale ceramice pentru zidărie sub brandul Leier | Brikston și Leier | Termobloc, învelitori ceramice sub brandul Leier| Terra Rosa, precum și coșuri de fum sau elemente prefabricate din beton sub brandul Leier.