Search Corporation va realiza SF pentru Centura Timișoara Vest

CNAIR a dat ordinul de începere a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcției Centurii Timișoara Vest.

Proiectantul care realizează documentația este SEARCH CORPORATION S.R.L., valoarea contractului fiind de 3.658.195,15 lei fără TVA.

Studiul de fezabilitate va fi finalizat și predat în 12 luni de la data de începere a contractului.

Lungimea estimată a Variantei de Ocolire Timișoara Vest este de 22 km.

 

Iată ce spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre ordinul respectiv: ”A fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest. În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect „până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile”. Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet. Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul. Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei. Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură.”